1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Cum văd managerii români economia României în următoarele două luni - sondaj INS

Managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru perioada martie-mai, o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +15%), cele mai accentuate aprecieri fiind aşteptate în activitatea de fabricare a băuturilor (sold conjunctural +47%) şi în activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice (sold conjunctural +41%), potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

28 mar, 2016 | Agerpres

În industria metalurgică se prognozează o scădere a activităţii (sold conjunctural -18%), scrie Agerpres.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +1%).
Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe total industrie prelucrătoare.

Potrivit estimărilor din luna martie 2016, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele luni o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +27%) şi a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +21%). Managerii estimează o creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +9%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează relativă stabilitate a acestora (sold conjunctural +3%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +39%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +6%) şi a volumului comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale (sold conjunctural +30%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează o creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +26%).

Conform estimărilor din luna martie 2016, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +14%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +0%).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO