Calea Victoriei revine în planurile dezvoltatorilor imobiliari din Bucureşti. Ce se schimbă

Celebra stradă Calea Victoriei din Capitală atrage tot mai multe investiţii în transformarea clădirilor vechi în proiecte rezidențiale și de birouri. 
Răzvan Zamfir - Dum, 08 dec. 2019, 17:25
Calea Victoriei revine în planurile dezvoltatorilor imobiliari din Bucureşti. Ce se schimbă

După ce israelienii de la Hagag a cumpărat două clădiri de la Petrom pe caare le vor transforma în imobiel office – H Victoriei 109 și proiect boutique rezidențial – H Victoriei 139, și ulterior Palatul Știrbei, la planurile căruia încă se lucrează, dezvoltatorul român Forte Partners a preluat două clădiri de la Telekom pe care le va transforma în proiecte de birouri, iar italienii de la World Building Real Estate au solicitat aprobarea PUZ pentru un proiect mixt (birouri și locuințe) pe Calea Victoriei 200 lângă Casa cu Cariatide și peste drum de Muzeul Național George Enescu.

Pe terenul de circa 1.300 mp se află o construcție de peste 100 de ani vechime, iar clădirea va fi extinsă, modernizată, consolidată și supraetajată. Potrivit documentaţiei, firma World Building Real Estate va construi în spatele casei din faţă o clădire cu cinci etaje şi două niveluri în subteran, cu funcţiuni precum birouri şi locuinţe.

Potrivit planului, construcţia din faţă va avea două etaje, cea din spatele acesteia trei etaje, iar în spatele lor va fi realizat imobilul cu cinci etaje.

De asemenea, sediul Academiei Române din Calea Victoriei nr. 125-127 va fi extins cu un corp nou de clădire care va avea subsol, parter și patru etaje, dar și o nouă aulă. Clădirea Academiei este monument istoric, Calea Victoriei este zona protejată, iar cele două construcții vor fi ridicate în parcul instituției.

Cert e că dezvoltatorii nu se mai tem de Calea Victoriei și caută continuu să preia clădiri care pot fi extinse și modernizate pentru a fi transformate în imobile office sau clădiri de locuințe de lux, dar și hoteluri.

 De altfel, la începutul verii acestui an, erau trei hoteluri în construcţie, fiind reamenajate clădiri vechi de către lituanienii de la Apex Alliance – Roxy by Marriott, Courtyard by Marriott, Autograph by Marriott, alături de Hilton Garden Inn, scos la vânzare tot de compania lituaniană.

Pe lângă acestea, BCR a scos la vânzare celebrul palat din Piaţa Universitaţii, vândut de JLL drept un posibil viitor hotel de 5 stele.

Potrivit unui comunicat trimis anterior de JLL, clădirile istorice din centrul Bucureştiului au devenit o ţintă pentru dezvoltatorii imobiliari, în condiţiile în care disponibilitatea terenurilor pentru construcţii în această zonă este din ce în ce mai redusă, iar potenţialul acestui segment de piaţă este foarte mare ţinând cont de cererea ridicată pentru spaţii de birouri şi pentru hoteluri moderne în centrul Capitalei.

România urmează astfel trendul care se manifestă în Europa de mulţi ani şi care a dus la realizarea unora dintre cele mai valoroase proiecte imobiliare. În acest sens avem exemple şi în Ungaria sau Polonia, precum proiectul Corvin din Budapesta sau Manufaktura din Lodz.

Te-ar mai putea interesa și
Clotilde Armand anunță că DNA a deschis un nou dosar care vizează administrația condusă de Dan Tudorache
Clotilde Armand anunță că DNA a deschis un nou dosar care vizează administrația condusă de Dan Tudorache
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat sâmbătă că Direcția Națională Anticorupție a deschis un nou dosar în care cercetează activitatea predecesorului său, social democratul......
Valul patru devine din ce în ce mai puternic: 5.388 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 97 de decese în ultimele 24 de ore
Valul patru devine din ce în ce mai puternic: 5.388 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 97 de decese în ultimele ...
Un număr de 5.388 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Filarmonica din New York își reia concertele după un an și jumătate de pauză
Filarmonica din New York își reia concertele după un an și jumătate de pauză
După ce a stat cu porţile închise timp de 556 de zile din cauza pandemiei de coronavirus, Orchestra Filarmonică din New ...
Orban: Probabil că luni vom convoca BPR pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură
Orban: Probabil că luni vom convoca BPR pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că Birourile permanente reunite ale Parlamentului vor fi convocate, cel mai probabil ...