1EUR = 4.7834 RON | Bucureşti 9 º

Imobiliare

Cum vrea Liviu Dragnea să schimbe Prima Casă

Ieri, la un post de televiziune, Liviu Dragnea a anunțat că Prima Casă va fi extins și redenumit „O familie - o casă”, cu plafoane mărite și dobânzi fixe în lei.

23 mai, 2019 | ECONOMICA.net

„Extindem Prima casă și numim programul O familie - O casă. Condițiile la Prima casă au fost bune inițial, dar au devenit mult prea restrictive și toată lumea e nemulțumită”, spune Dragnea.

Potrivit acestuia, valoarea garantată va fi mai mare, de 570.000 de lei.

„Mărim plafoanele, pentru că dacă aveai peste 3.000 de lei venituri, nu te mai calificai, intrai într-un cerc vicios, adică foarte puțini mai aveau acces și la case foarte mici. Dobânda este fixă, în lei. Eu sunt sigur că se vor găsi bănci care vor susține asta”, continuă Dragnea.

Liderul social-democrat anunțase anterior intenția autorităților de a modifica programul, șefii Băncii Transilvania, BCR și BRD spunând că așteaptă clarificări.

Programul Prima Casă, lansat în vara lui 2009, în plină criză, se adresează persoanelor care au până în 35 de ani, și oferă oportunitatea contractării unui credit imobiliar cu un avans de minimum 5% și cu costuri totale de finanțare plafonate.

De la lansarea programului până la finalul lunii decembrie 2018 au fost acordate 267.752 garanții și promisiuni de garantare, în valoare totală de 23,7 miliarde de lei.

Programul este derulat prin intermediul a 15 bănci finanțatoare: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Credit Agricole, Leumi Bank și Intesa Sanpaolo Bank.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO