Cumpără SIF Muntenia, spun analiştii. Acţiunea are o nouă ţintă de preţ

Potenţialul de creştere al acţiunii SIF Muntenia (SIF4) s-a redus la aproape 15% faţă de estimarea anterioară, în ciuda creşterii preţului ţintă. SIF4 nu a scăpat campaniei de actualizare a perspectivelor de piaţă estimate Broker Cluj Napoca.
Adrian N. Ionescu - lun, 21 ian. 2013, 06:52
Cumpără SIF Muntenia, spun analiştii. Acţiunea are o nouă ţintă de preţ

Noul preţ ţintă, de 0,992 lei / acţiune SIF Muntenia (SIF4) este cu aproape 11% mai mare decât cel estimat de Broker Cluj, în raportul anterior trimis redacţiei ECONOMICA.NET.

La începutul luni noiembrie, potenţialul de creştere era dublu, de 28%. Acum, preţul de piaţă s-a apropiat la numai 3,5% de preţul ţintă de atunci.

„SIF Muntenia continuă să fie subevaluată potrivit analizei fundamentale. Îmbunătăţirea percepţiei privind risculul investiţiilor financiare în România şiaşteptările privind dividendele susţin recomandarea „CUMPĂRĂ“, scrie în raport Andrei Rădulescu, analist senior la Broker Cluj Napoca.

De la toate societăţile de investiţii financiare (SIF)  sunt aşteptate dividende mari.

SIF Muntenia (SIF4  se află abia pe poziţia  a patra dintre cele cinci SIF-uri, dar preţul actual al acţiunii bonifică  al doilea cel mai mare randament al dividendului (peste 16%).

Adică: dividendul, sau porţia de profit cuvenită acţionarului, ca urmare a deţinerii acţiunii,  sau câştigul distribuit de companie, reprezintă 16,7% din preţul SIF4 la care ar fi putut fi compania în 16 ianuarie.
SIF4 a înregistrat al doilea cel mai mare profit, de 130,6 milioane de lei.

Dividendele oferite de patru dintre cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) vor fi mai mari decât cele date anul trecut, şi cu 80% într-un caz, potrivit estimărilor unui alt raport al Broker Cluj Napoca, perzentat de #Econmomica# recent.

Activele nete ale SIF Muntenia depăşesc un miliard de lei, cele mai importante acţiuni din portofoliu fiind cele ale Erste Bank, BRD, Avicola Bucureşti, Fondul Proprietatea.

Dintre celelalte SIF-uri, SIF Banat Crişana (SIF1), SIF Moldova (SIF2) şi SIF Transilvania (SIF3) beneficiază, de asemenea, de o recomandare de CUMPĂRARE, iar de la analistul de la Broker Cluj Napoca, iar SIF Oltenia (SIF5) de recomandarea PĂSTREAZĂ.

Pe de altă parte, creşterile de preţuri ale acţiunilor Societăţilor de Investiţii Financiare (SIF) din următoarele 4 – 6 luni ar putea fi de circa 20%, potrivit unui raport al Erste Group Research .

AVERTISMENT

Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor ce le iau.

Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru următoarele 12 luni, cercetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.

Estimările de preţ ţintă nu sunt decât repere, şi nu sugestii, chiar dacă sunt denumite recomandări. Sunt , de obicei modificate mai devreme de 12 luni, pentru că intervin schimbări relevante în evoluţia performanţelor companiei.

Nici autorii estimărilor şi nici ECONOMICA.NET nu-şi pot asuma răspunderea pentru rezultatele deciziilor de investiţii, luate de investitori, în funcţie de profilul de risc al investitorului.

Te-ar mai putea interesa și
Trenurile din Elveția ajung la timp datorită unui sistem dezvoltat de IT-iștii români. ”Are un grad de automatizare mare, uneori dispecerul stă la masă și se plictisește”
Trenurile din Elveția ajung la timp datorită unui sistem dezvoltat de IT-iștii români. ”Are un grad de automatizare ...
Punctualitatea celor 1.000 de trenuri care circula zilnic în Elveția este bine cunoscută, dar puțini știu că acest lucru este posibil datorită unei soluții de management al traficului......
ROBOR la 3 luni ar putea urca până la 7%. Cu o întârziere de 5-6 luni, IRCC va urma acelaşi traseu. Într-o lună dolarul va ajunge la acelaşi preţ cu euro
ROBOR la 3 luni ar putea urca până la 7%. Cu o întârziere de 5-6 luni, IRCC va urma acelaşi traseu. Într-o lună dolarul ...
Ultimele prognoze anunţate de BNR asupra inflaţiei schimbă şi viziunea economiştilor şefi asupra dobâzii cheie şi ...
Boom-ul LNG nu va putea suplini pe termen scurt gazele rusești consumate de Europa. Va urma o iarnă dificilă pentru bătrânul continent
Boom-ul LNG nu va putea suplini pe termen scurt gazele rusești consumate de Europa. Va urma o iarnă dificilă pentru bătrânul ...
Din ce în ce mai multe gaze naturale lichefiate (LNG) ajung în Europa, iar potențiala reducere a livrărilor de gaze rusești ...
Stoltenberg: Ucraina „poate să câștige” războiul împotriva Rusiei
Stoltenberg: Ucraina „poate să câștige” războiul împotriva Rusiei
Ucraina "poate să câştige" războiul împotriva Rusiei, care "nu se derulează" aşa cum a prevăzut Moscova, a estimat ...