Cumpărături pe internet: cea mai mare tranzacţie de anul trecut a fost de 140.000 de lei

O notă de plată care nu va fi premiată niciodată de loteria bonurilor fiscale: peste 140.000 de lei (31.000 de euro). Este valoarea celei mai mari tranzacţii efectuată în perioada aprilie 2015 - martie 2016 în retailul online din România. Per total, românii au cumpărat online de peste 1,2 miliarde de lei, cu 44% mai mult faţă de exerciţiul financiar precedent, potrivit datelor comunicate, joi, de PayU România, cel mai mare furnizor de servicii de plăţi online.
Economica.net - joi, 26 mai 2016, 09:06
Cumpărături pe internet: cea mai mare tranzacţie de anul trecut a fost de 140.000 de lei

Cele mai populare produse din retailul online sunt cele IT&C, care reprezintă 40% din totalul pieţei. Coşul mediu de cumpărături din tehnologie atinge peste 700 de lei, de trei ori mai mult faţă de media generală a pieţei de retail online, de 260 de lei.

Pe locul al doilea sunt produsele de fashion, îngrijire personală şi înfrumuseţare, urmate de produse pentru casă şi decoraţiuni interioare, produsele pentru copii şi cărţi.

„Piața plăților online a crescut semnificativ pe parcursul anului trecut. Valoarea medie a coșului de cumpărături online al românilor a crescut cu aproximativ o treime, ajungând la peste 260 lei. Cea mai mare tranzacție în online a fost înregistrată în eTail și a atins valoarea de peste 140.000 lei”, a declarat Marius Costin, country manager PayU România, într-un comunicat al companiei.

Banul în mână este în continuare preferat de români în defavoarea plăţilor electronice. Aproximativ 9 din 10 români care fac cumpărături pe internet aleg plata cash, la livrare. Unu din 10 plăteşte cu cardul, fie că vorbim de plăţi standard sau de rate, iar 1% aleg metode alternative de plată online (virament bancar, iTransfer etc.).

În privinţa plăţilor cu cardul, majoritatea românilor folosesc cardurile cu rate. Valoarea medie a unei tranzacţii plătite cu acest tip de card este de trei ori mai mare faţă de bonurile achitate printr-o plată standard.

Plăţile de pe smartphone-uri şi tablete se află încă în etapa de stadiu incipient: doar 3 din 10 români care plătesc cu cardul achită de pe un dispozitiv mobil.

Te-ar mai putea interesa și
După primarul de la Sectorul 2, Robert Negoiță acuză și el Primăria Capitalei că nu autorizează tăierea copacilor putreziți, care sunt un pericol pentru bucureșteni (Video)
După primarul de la Sectorul 2, Robert Negoiță acuză și el Primăria Capitalei că nu autorizează tăierea copacilor ...
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a transmis marţi că Primăria Capitalei nu a răspuns la numeroasele solicitări de avize pentru defrişarea unor arbori care riscă să se prăbuşească,......
ANOFM: Rata șomajului s-a menținut în luna august la 2,56%
ANOFM: Rata șomajului s-a menținut în luna august la 2,56%
Rata şomajului la nivel naţional a fost de 2,56%, la finalul lunii august, egală cu cea din luna anterioară şi mai mică ...
Pragul de decontare al statului, de 1.300 lei/MWh, eliminat pentru furnizorii de ultimă instanță de energie electrică – amendamente adoptate de Senat la OUG 119/2021
Pragul de decontare al statului, de 1.300 lei/MWh, eliminat pentru furnizorii de ultimă instanță de energie electrică ...
Limita costului mediu de achiziție până la care statul deconta cheltuielile furnizorilor de ultimă instanță (FUI) a ...
AFM: Înscrierile în programele „Rabla” şi „Rabla Plus” vor începe în data de 30 septembrie
AFM: Înscrierile în programele „Rabla” şi „Rabla Plus” vor începe în data de 30 septembrie
Ultima sesiune de înscriere în cadrul programelor "Rabla" şi "Rabla Plus" pentru persoanele fizice, persoanele juridice ...