Cupru Min a început procesul de selecţie şi recrutare a directorului general

Producătorul naţional de cupru, Cupru Min Abrud, a demarat un proces de recrutare a directorului general, documentele de înscriere la concurs urmând să fie depuse până cel târziu la data de 31 octombrie 2016, potrivit unui anunţ postat pe site-ul companiei.
Economica.net - mie, 12 oct. 2016, 12:04
Cupru Min a început procesul de selecţie şi recrutare a directorului general

Candidaţii trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele criterii: să aibă o experienţă profesională de cel puţin 10 ani, din care minimum 5 în funcţii de conducere în companii cu cifra de afaceri de minimum 10 milioane de euro şi minimum 300 de angajaţi, să fie absolvent de studii superioare şi să cunoască limba română şi o altă limbă de circulaţie internaţională.

Directorul general al Cupru Min va organiza şi va conduce activitatea curentă a companiei în conformitate cu sistemul de indicatori de performanţă financiari şi nefinanciari ce va fi inclus în contractul de mandat negociat şi convenit cu Consiliul de Administraţie, astfel încât compania să-şi atingă obiectivele stabilite prin Planul de Administrare ce va fi aprobat de acţionarul unic, se arată în anunţ.

‘Persoana care va exercita funcţia de director general va fi împuternicită şi sprijinită de Consiliul de Administraţie – dar şi responsabilă în faţa acestuia – pentru definirea şi aplicarea politicilor şi planurilor strategice ale companiei, pentru elaborarea şi implementarea modelelor de organizare a companiei şi de desfăşurare a operaţiunilor companiei, pentru transpunerea în reglementările interne a cadrului legal aplicabil, pentru organizarea proceselor interne şi interacţiunii cu partenerii comerciali şi sociali, toate acestea în echilibrul optim pentru realizarea obiectivelor pe termen scurt şi obiectivelor pe termen mediu şi lung ale companiei în condiţii de calitate şi siguranţă la nivel european, inclusiv în ce priveşte asigurarea condiţiilor de lucru adecvate cu respectarea normelor de protecţie şi siguranţă în muncă, precum şi protecţia mediului înconjurător’, potrivit anunţului de recrutare.

Documentele de înscriere vor fi transmise în format electronic pe adresa [email protected], până cel târziu luni, 31 octombrie 2016, ora 20:00.

În luna iulie, Ministerul Economiei, unicul acţionar al Cupru Min, a selectat administratorii companiei, care au încheiat un parteneriat cu compania de recutare Saga HR Advisory pentru selecţia directorului general şi a altor şase directori. Cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie sunt Radu-Claudiu Roşca, Radu-Călin Coşarcă, Romeo Jantea, Dumitru-Remus Vulpescu şi Gheorghe Chindriş.

Te-ar mai putea interesa și
Legea pentru comunicaţiile electronice a fost promulgată de Iohannis
Legea pentru comunicaţiile electronice a fost promulgată de Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, actul normativ pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul comunicaţiilor electronice şi pentru stabilirea unor măsuri......
Gazele și energia nucleară au fost incluse în taxonomia UE – vot al europarlamentarilor. Ce spun Iohannis și Popescu
Gazele și energia nucleară au fost incluse în taxonomia UE – vot al europarlamentarilor. Ce spun Iohannis și Popescu
Parlamentul European a respins moțiunea de a se opune includerii energiei nucleare și a gazelor ca activități economice ...
UE trebuie să se pregătească pentru întreruperea completă a gazului rusesc – Ursula von der Leyen
UE trebuie să se pregătească pentru întreruperea completă a gazului rusesc – Ursula von der Leyen
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat miercuri Uniunea Europeană să se pregătească pentru ...
A doua zi consecutivă cu cel mai mare dolar din istorie. Francul elveţian creşte şi rămâne peste euro – curs BNR 6.07.2022
A doua zi consecutivă cu cel mai mare dolar din istorie. Francul elveţian creşte şi rămâne peste euro – curs ...
BNR a anunţat, miercuri, 6 iulie 2022, un curs de referinţă de 4,9454 lei/euro, 4,8344 lei/dolar, 5,7743 lei/liră sterlină, ...