Curăţenie de primăvară la Primăria Capitalei. Firea vrea desfiinţarea a peste 200 de posturi, inclusiv din Administraţia Spitalelor (DOCUMENT)

Peste 200 de posturi din mai multe Direcții și Administrații aflate în subordinea Primăriei Capitalei vor fi desființate. Cel puțin asta propune un Proiect de Hotărâre intrat în dezbatere publică și aflat deja pe masa consilierilor din cadrul Consiliului General al Municipiului București. Sunt vizate posturi din toate domeniile, de la spitale și protecția animalelor la cluburi sportive.
Şerban Buşcu - lun, 27 ian. 2020, 19:32
Curăţenie de primăvară la Primăria Capitalei. Firea vrea desfiinţarea a peste 200 de posturi, inclusiv din Administraţia Spitalelor (DOCUMENT)

Cea mai afectată proiect este Direcția Generală de Asistență Socială, acolo unde dispaar 80 de posturi, inclusiv inspectori de specialitate. Din Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale dispar 75 de poziții. Mai sunt afectate Clubul Sportiv Municipal, Circul Metrpolitan, Protecția Animalelor, Administrația Fondului Imobiliar și Administrația Lacuri Parcuri și Agrement.

Primăria Capitalei are o situație financiară complicată, recunoscută anul trecut și de Primarul Gabriela Firea, care a spus că Bucureștiul este, de facto, în faliment. Cu un buget de circa 2 miliarde de euro anual, Bucureștiul este unul unul dintre cei mai mari angajatori din țară, direct sau indirect, în zecile de companii și administrații din subordine.

Recent, salariile angajații din aparatul administrativ al Capitalei s-au confruntat cu întârzieri la încasarea salariilor, primarul Gabriel Firea punând acest incident pe seama faptului că Ministerul Finanțelor a întârziat să viree cota de bani pe care Primăria o are de la Guvern.

Primăria București este singura din țară care a înființat o salbă de companii ce ar urma să preia ctivitățile principale din orașa, de la construcții la taaximetrie. Înființarea celor 22 de companii a fost declarată ilegală de către instanțe, însă desființarea lor nu este obligatorie, în acest moment.

ECONOMICA.NET a trimis o solicitare către Primăria Capitalei și va reveni cu amănunte pe această temă imediat ce va primi răspunsurile.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Dacia și-a majorat cu 1,3% vânzările în Europa
Dacia și-a majorat cu 1,3% vânzările în Europa
Raportul Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) privind înmatriculările de autoturisme din Europa arată ...
Piața auto românească, tot mai puțin importantă în Europa
Piața auto românească, tot mai puțin importantă în Europa
Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a dat publicității astăzi raportul înmatriculărilor de mașini ...
Schemă nouă de sprijin pentru populație și firme, de la 1 februarie. Noi plafonări și compensări pentru facturile de energie și gaze, cât câștigă clienții
Schemă nouă de sprijin pentru populație și firme, de la 1 februarie. Noi plafonări și compensări pentru facturile ...
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat noi măsuri de sprijin pentru populație și firme. Pentru consumatorii casnici plafoanele ...