1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

News

Curăţenie de primăvară la Primăria Capitalei. Firea vrea desfiinţarea a peste 200 de posturi, inclusiv din Administraţia Spitalelor (DOCUMENT)

Peste 200 de posturi din mai multe Direcții și Administrații aflate în subordinea Primăriei Capitalei vor fi desființate. Cel puțin asta propune un Proiect de Hotărâre intrat în dezbatere publică și aflat deja pe masa consilierilor din cadrul Consiliului General al Municipiului București. Sunt vizate posturi din toate domeniile, de la spitale și protecția animalelor la cluburi sportive.

27 ian, 2020 | | ECONOMICA.net

Cea mai afectată proiect este Direcția Generală de Asistență Socială, acolo unde dispaar 80 de posturi, inclusiv inspectori de specialitate. Din Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale dispar 75 de poziții. Mai sunt afectate Clubul Sportiv Municipal, Circul Metrpolitan, Protecția Animalelor, Administrația Fondului Imobiliar și Administrația Lacuri Parcuri și Agrement.

Primăria Capitalei are o situație financiară complicată, recunoscută anul trecut și de Primarul Gabriela Firea, care a spus că Bucureștiul este, de facto, în faliment. Cu un buget de circa 2 miliarde de euro anual, Bucureștiul este unul unul dintre cei mai mari angajatori din țară, direct sau indirect, în zecile de companii și administrații din subordine.

Recent, salariile angajații din aparatul administrativ al Capitalei s-au confruntat cu întârzieri la încasarea salariilor, primarul Gabriel Firea punând acest incident pe seama faptului că Ministerul Finanțelor a întârziat să viree cota de bani pe care Primăria o are de la Guvern.

Primăria București este singura din țară care a înființat o salbă de companii ce ar urma să preia ctivitățile principale din orașa, de la construcții la taaximetrie. Înființarea celor 22 de companii a fost declarată ilegală de către instanțe, însă desființarea lor nu este obligatorie, în acest moment.

ECONOMICA.NET a trimis o solicitare către Primăria Capitalei și va reveni cu amănunte pe această temă imediat ce va primi răspunsurile.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO