1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Curaj: Bulgarii dau afară 40.000 de funcţionari, reprezentând 10% din total

Guvernul socialist din Bulgaria pregăteşte concedierea a 40.000 de funcţionari publici, reprezentând 10% din total, potrivit unei scrisori a ministrului de Finanţe Petar Ciobanov adresată unor miniştri şi şefi de instituţii, relatează Novinite.

13 oct, 2013 | ECONOMICA.net

Ciobanov cere miniştrilor şi directorilor de instituţii să îşi coordoneze eforturile de pregătire a bugetului de stat pentru 2014, ţinând seama că estimările lor trebuie să includă o reducere de personal de 10%.

Premierul Plamen Oreşarski şi Ministerul de Finanţe au confirmat informaţia să circa 40.000 de angajaţi publici vor fi concediaţi.

Potrivit unei informaţii neoficiale, mai multe structuri administrative mari vor fi exceptate de la restructurare.

Concedierile vor intra în vigoare de la 1 ianuarie, iar programul va începe, cel mai probabil, la 1 decembrie, în Codul Muncii fiind stipulat un preaviz de o lună.

Termenul până la care ministerele trebuie să prezinte propuneri de restructurare ministrului de Finanţe este 16 octombrie.

Între timp, sindicatele au anunţat că în rândul funcionarilor publici au apărut tensiuni, îngrijorare şi zvonuri, odată cu aflarea veştii legate de reducerea numărului de angajaţi. Sindicatele au avertizat totodată că vor organiza greve şi demonstraţii, pentru contestarea deciziei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO