1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 5 º

News

E oficial: Curentul se ieftineşte cu 0,5 - 1%, de la 1 iulie

ANRE a decis scăderea bonusului pentru cogenerare şi a tarifului de injecţie în reţea.

25 iun, 2015 | ECONOMICA.net

Preţul final al energiei electrice pentru populaţie se ieftineşte uşor cu 0,5 -1%, de la 1 iulie, prin decizie a ANRE, potrivit unor surse din piaţă. Ajustarea negativă de preţ s-a făcut pe baza scăderii bonusului pentru cogenerare cu 3 lei pe MWh, de la 18 lei pe MWh cât costă acum, şi a tarifului de injecţie în reţea. Ambele sunt componente ale preţul final al energiei electrice pentru consumatorii casnici.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a emis joi seara un comunicat de presă prin care informează că factura de energie electrică plătită de consumatorul final va scădea în medie cu 0,5 - 1% în semestrul al doilea din acest an, datorită menţinerii tarifelor reglementate de energie electrică.

"În consecinţă menţinerea tarifelor reglementate de energie electrică aprobate prin Ordinul 157/2014, precum şi impactul reducerii tarifare a contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, vor conduce la o scădere a facturii medii de energie electrică plătite de consumatorul final cu 0,5 - 1% în semestrul II din acest an", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, analiza şi calculele de stabilire a coeficientului de indexare a tarifelor reglementate se realizează de ANRE anual/semestrial.

Precedenta ajsutare de preţ a fost făcută la 1 aprilie, când curentul s-a ieftinit cu 1%. Practic, la jumătatea acestui an, vom plăti o factură la energie electrică mai mică cu circa 2% faţă de începutul anului.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO