Cursul a coborât în jurul nivelului de 4,4350 lei/euro

Cotaţiile monedei naţionale au coborât în jurul nivelului de 4,4350 lei/euro, într-o piaţă apatică, în care jucătorii urmăresc atent semnalele venite din partea Rezervei Federale a Statelor Unite, dar şi criza din Siria.
Economica.net - mie, 04 sept. 2013, 07:42
Cursul a coborât în jurul nivelului de 4,4350 lei/euro

La deschidere, euro era cotat la 4,4370 – 4,4400 lei, aproape de nivelul de la finalul sesiunii precedente, când euro era schimbnat pentru 4,4365 – 4,4390 lei.

Primele transferuri au coborât uşor cotaţiile, iar în jurul orei 10:15 operaţiunile se perfectau la 4,4340 – 4,4360 lei/euro.

Jucătorii urmăresc atent semnalele venite din partea Rezervei Federale a Statelor Unite, dar şi criza din Siria. Piaţa nu a reacţionat la datele privind creşterea PIB cu 0,5% în trimestrul al doilea, faţă de precedentele trei luni, şi cu 1,8% la semestru, creşteri mai mari faţă de primele estimări, care indicau un avans de 0,3%, respectiv 1,7%.

Valutele din regiune consemnau, de asemenea, câştiguri uşoare.

Banca Naţională a României (BNR) a publicat marţi un curs de referinţă de 4,4358 leieuro, cu 1,37 bani peste nivelul de luni. În şedinţa anterioară, cursul a fost de 4,4221 lei/euro.

Moneda naţională s-a depreciat şi în raport cu dolarul american, cursul de referinţă urcând de la 3,3441 lei/dolar la 3,3662 lei/dolar.

Totodată, cotaţia leu/franc elveţian a avansat de la 3,5904 lei/franc la 3,5990 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile practicate miercuri dimineaţă de băncile comerciale pentru plasamentele în lei pe termen de o zi au rămas la 3,25 – 3,75% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii au respins mandatul de a forma un guvern
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii ...
Partidul populist bulgar 'Există un astfel de popor' (ITN) a refuzat joi mandatul de a încerca să formeze un nou guvern, ceea ce deschide calea pentru preşedintele Rumen Radev de a convoca......
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea mai mare valoare din istorie la cursul BNR
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea ...
Aurul creşte azi, 28 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României ...
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, ...
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...