Cursul a fluctuat uşor marţi şi a încheiat şedinţa în imediata apropiere a nivelurilor de luni

Cursul de schimb a fluctuat uşor marţi şi a încheiat şedinţa la 4,4465 - 4,4485 lei/euro, în imediata apropiere a nivelurilor de luni, după o zi liniştită şi cu volume foarte reduse de tranzacţionare, potrivit dealerilor.
Economica.net - mar, 19 nov. 2013, 15:20
Cursul a fluctuat uşor marţi şi a încheiat şedinţa în imediata apropiere a nivelurilor de luni

La deschiderea şedinţei, euro a fost cotat la 4,4500 – 4,4520 lei, cu 0,2 – 0,3 bani peste nivelurile de luni din jurul orei 16:30, de 4,4470 – 4,4500 lei/euro.

Ulterior, paritatea a fluctuat uşor în jurul nivelului de 4,45 lei/euro, în cadrul unor tranzacţii cu volume reduse. Cel mai ridicat nivel tranzacţionat a fost de 4,4520 lei/euro, iar minimul a fost de 4,4450 lei/euro.

În jurul orei 16:30, pe piaţa interbancară, euro era cotat la 4,4465 – 4,4485 lei, în imediata apropiere a nivelurilor de la închiderea şedinţei de luni.

În acelaşi timp, zlotul era în scădere cu 0,2% în raport cu euro, iar forintul era în stagnare.

Cursul de referinţă anunţat marţi de Banca Naţională a României (BNR) a scăzut pentru a patra şedinţă consecutiv şi a ajuns la 4,4456 lei/euro, după ce luni a fost la 4,4462 lei/euro. Rata de schimb de marţi este cu 1,63 bani (0,36%) sub ziua de miercuri, când referinţa a urcat la 4,4619 lei/euro şi a atins cel mai ridicat nivel de după 14 octombrie.

Cursul de schimb leu/dolar american a fluctuat nesemnificativ marţi, urcând la 3,2906 lei/dolar, de la 3,2904 lei/dolar în ziua luni.

În raport cu francul elveţian, leul s-a întărit uşor marţi, cursul de referinţă coborând la 3,6045 lei/franc, de la 3,6060 lei/franc în ziua anterioară.

Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile afişate marţi de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi au continuat să scadă şi au ajuns la 0,61% – 1,11% pe an, după ce luni au fost de 0,64% – 1,13% pe an. Dobânzile sunt cu mult sub rata dobânzii de politică monetară a BNR, aflată la 4% pe an, minim istoric.

În acelaşi timp, dobânzile practicate pentru plasamentele cu scadenţă la o săptămână au stagnat la 0,9% – 1,4% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Miniştrii de externe ai Armeniei şi Azerbaidjanului, Ararat Mirzoian şi respectiv Ceihun Bairamov, se vor întâlni duminică, 2 octombrie, la Geneva, în Elveţia, a declarat pentru EFE......
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea în Austria
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea ...
Gazprom a suspendat total livrările de gaz pentru ziua de sâmbătă către Eni, invocând "imposibilitatea de a transporta ...
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că prin finalizarea interconectorului Grecia - Bulgaria se asigură diversificarea ...
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noul set de măsuri anti-COVID-19 valabil pentru toamna şi iarna acestui an în Germania a intrat în vigoare sâmbătă, ...