Cursul a scăzut sub 4,43 lei/euro în prima oră a şedinţei interbancare, pe rulaje reduse

Cursul de schimb a scăzut sub 4,43 lei/euro în prima oră a şedinţei interbancare de luni, într-o piaţă cu volume foarte reduse de tranzacţionare, potrivit dealerilor.
Economica.net - lun, 02 sept. 2013, 07:51
Cursul a scăzut sub 4,43 lei/euro în prima oră a şedinţei interbancare, pe rulaje reduse

La deschiderea şedinţei interbancare, euro a fost cotat la 4,4255 – 4,4280 lei, cu 0,4 – 0,45 bani sub nivelurile de la închiderea sesiunii de vineri, de 4,4300 – 4,4320 lei/euro.

Ulterior, cotaţiile au fluctuat foarte uşor, în cadrul unor tranzacţii cu volume foarte reduse. Cel mai redus nivel tranzacţionat în prima oră a fost de 4,4250 lei/euro, iar maximul de 4,4280 lei/euro.

La ora 10:20, euro era tranzacţionat la 4,4250 lei, respectiv cu 0,5 – 0,7 bani sub nivelurile de la închiderea şedinţei precedente.

Astfel, leul este în creştere cu 0,1% în raport cu euro.

În acelaşi timp zlotul şi forintul s-au întărit cu aproximativ 0,5%, rulajele fiind reduse şi pe aceste pieţe, potrivit dealerilor.

„Pieţele sunt aparent mai liniştite, după ce preşedintele SUA Barack Obama a decis să solicite autorizarea Congresului pentru o eventuală intervenţie militară în Siria. Astfel, până pe 9 septembrie, când se reuneşte Congresul SUA, problema Siriei rămâne nerezolvată. Oricum, în această săptămână urmează să se anunţe mai multe date economice în mai multe ţări, care ar putea determina volatilitate pe pieţe”, a afirmat un dealer.

Cursul dereferinţă anunţat, vineri, de Banca Naţională a României (BNR) a scăzut cu aproape 1 ban, la 4,4367 lei/euro.

Moneda naţională s-a apreciat nesemnificativ vineri şi în raport cu dolarul american, cursul de referinţă coborând de la 3,3516 lei/dolar la 3,3510 lei/dolar.

Totodată, cotaţia leu/franc elveţian a scăzut de la 3,6147 lei/franc la 3,6017 lei/franc.

Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile afişate luni dimineaţă de băncile comerciale pentru plasamentele în lei pe termen de o zi au rămas la 3,25% – 3,75% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane......
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...