Cursul a urcat peste 4,44 lei/euro spre finalul zilei

Moneda naţională s-a depreciat treptat pe tot parcursul sesiunii interbancare locale, iar cotaţiile au urcat peste 4,44 lei/euro spre finalul zilei, într-o piaţă cu lichiditate redusă, spun dealerii.
Economica.net - mar, 08 oct. 2013, 14:13
Cursul a urcat peste 4,44 lei/euro spre finalul zilei

În jurul orei 16:30, euro era cotat la 4,4395 – 4,4425 lei, peste nivelurile de la aceeaşi oră de luni, de 4,4230 – 4,4250 lei/euro.

La deschiderea şedinţei, euro a fost cotat la 4,4210 – 4,4230 lei, iar pe parcursul zilei a urcat treptat, maximul zilei fiind de 4,4425 lei/euro.

Dealerii se aşteptau ca leul să corecteze o parte din avansul câştigat în ultimele zilei, luând în calcul şi climatul extern uşor negativ, precum şi faptul că recentele aprecieri ale leului au avut loc în contrast cu evoluţia valutelor din regiune şi pe volume reduse.

La ora transmiterii ştirii, zlotul şi forintul afişau evoluţii reduse în raport cu euro.

Banca Naţională a României (BNR) a publicat marţi un curs de referinţă în creştere, la 4,4366 lei/euro, după cinci şedinţe consecutive de scădere.

În sesiunea de luni, referinţa a fost de 4,4304 lei/euro, astfel că rata de schimb publicată marţi este cu 0,62 bani mai mare.

Leul s-a depreciat şi în raport cu dolarul american, cursul de referinţă avansând cu 0,539 bani, de la 3,2629 lei/dolar la 3,2682 lei/dolar.

Cursul de referinţă leu/franc elveţian a continuat să coboare uşor, la 3,6089 lei/franc, de la 3,6134 lei/franc luni.

Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile afişate marţi dimineaţă de băncile comerciale pentru plasamentele în lei pe termen de o zi se plasau la 2,38 – 2,88% pe an, în scădere de la 2,74% – 3,24% pe an în ziua de luni. Dobânzile sunt vizibil sub rata dobânzii de politică monetară a BNR, de 4,25% pe an.

Randamentele pentru plasamentele pe o săptămână se situau la 2,59 – 3,09% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state cu cele mai mari randamente la culturile agricole, precum Indiana, Illinois......
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia a decis să sprijine candidatura prim-ministrului olandez în exerciţiu, Mark Rutte, la funcţia de secretar general ...
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, a cerut duminică "să nu se deschidă ...
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului de bancassurance încheiat între cele două entități pentru un milion de clienți
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului ...
NN România și ING Bank România au susținut peste un milion de clienți să beneficieze de protecție financiară prin ...