Cursul a urcat peste 4,45 lei/euro la începutul sesiunii

Moneda naţională a revenit pe depreciere după primele transferuri de miercuri, iar cotaţiile au urcat peste 4,45 lei/euro, în linie cu evoluţia valutelor din regiune şi într-o piaţă cu volume ridicate, spun dealerii.
Economica.net - mie, 21 aug. 2013, 07:48
Cursul a urcat peste 4,45 lei/euro la începutul sesiunii

La deschidere, euro a fost cotat la 4,4430 – 4,4450 lei, uşor mai sus faţă de nivelul de marţi seară, când euro a fost schimbat pentru 4,4410 – 4,4440 lei.

Primele transferuri au dus cursul peste 4,45 lei/euro, iar în jurul orei 10:15 operaţiunile se perfectau la 4,4505 – 4,4520 lei/euro.

Valutele din regiune consemnau, de asemenea, deprecieri uşoare, investitorii aşteaptând publicarea minutei din şedinţa de politică monetară a Rezervei Federale. Documentele vor fi publicate miercuri şi ar putea oferi noi indicii privind intenţiile băncii centrale a SUA referitor la programul de stimulare monetară a economiei prin preluarea de obligaţiuni din piaţă.

Banca Naţională a României (BNR) a publicat marţi un curs de referinţă de 4,45 lei/euro, în scădere cu 0,37 bani. În sesiunea precedentă, cursul a fost de 4,4537 lei/euro, reprezentând cel mai ridicat nivel din ultimele şapte săptămâni.

În acelaşi timp, leul s-a apreciat şi faţă de dolarul american, iar cursul de referinţă a coborât cu 1,73 bani, de la 3,3392 lei/dolar la 3,3219 lei/dolar.

În raport cu francul elveţian, rata de schimb a crescut la 3,6110 lei/franc şi a atins cel mai ridicat nivel începând cu 3 iulie.

Dobânzile practicate miercuri dimineaţă de băncile comerciale pentru plasamentele în lei pe termen de o zi au continuat să scadă, pe fondul surplusului de lichiditate, fluctuând în jurul nivelului de 1,5%.

Te-ar mai putea interesa și
China – Autorităţile vor să stimuleze economia prin investiţii în îmbunătăţirea oraşelor
China – Autorităţile vor să stimuleze economia prin investiţii în îmbunătăţirea oraşelor
China va acorda miliarde de yuani pentru a ajuta oraşele să renoveze clădirile publice deteriorate şi să modernizeze infrastructura, într-un moment în care oficialii de la Beijing caută noi......
Putin anunţă că Rusia va continua să lucreze la o „nouă ordine mondială” şi lansează o ofertă de dialog Occidentului
Putin anunţă că Rusia va continua să lucreze la o „nouă ordine mondială” şi lansează o ofertă de dialog ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a lansat marţi o ofertă de dialog Occidentului în materie de securitate şi stabilitate ...
Iohannis se întâlneşte cu Joe Biden, la Casa Albă
Iohannis se întâlneşte cu Joe Biden, la Casa Albă
Preşedintele SUA, Joe Biden, se întâlneşte marţi la Casa Albă cu preşedintele României, Klaus Iohannis. Cei doi lideri ...
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo Bank
Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo Bank
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo SpA intenţionează să preia First Bank SA, conform ...