1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 15 º

Finanţe şi bănci

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de anulare introdusă de City Insurance SA împotriva unei decizii ASF

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins ca neîntemeiată, în şedinţa din data de 1 noiembrie 2016, cererea de anulare introdusă de Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A. împotriva deciziei de deschidere a procedurii de redresare financiară pe bază de plan emisă de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit unui comunicat al Autorităţii.

08 noi, 2016 | Agerpres

ASF precizează că Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

'În scopul apărării drepturilor şi intereselor legitime ale asiguraţilor, ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan la City Insurance S.A. ca urmare a constatării faptului că valoarea coeficientului de lichiditate scăzuse sub nivelul limită prevăzut de dispoziţiile legale, ceea ce a condus la imposibilitatea onorării obligaţiilor asumate faţă de creditorii de asigurări', se spune în comunicat.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis, în aprilie, deschiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan la Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance SA (decizia nr. 901/18.04.2016 ), în urma unei analize diagnostic de supraveghere şi a unui raport de control inopinat care au scos în evidenţă o serie de deficienţe privind solvabilitatea şi nivelul capitalului societăţii, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Printre cele mai importante probleme identificate în situaţia societăţii sunt gradul ridicat de subadecvare a rezervelor de daună, de 43%, şi coeficientul de lichiditate de 0,83 pentru activitatea de asigurări generale, care nu respectă prevederile normelor în vigoare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO