1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 26 º

News

CVC, proprietarul Formulei 1, a strâns 10,5 miliarde euro pentru un nou fond european de investiţii

CVC Capital Partners, proprietarul Formulei 1, a atras 10,5 miliarde de euro pentru un nou fond de investiţii, aceasta fiind cea mai mare sumă atrasă de o companie europeană de la criza financiară din 2008, relatează Bloomberg.

22 iul, 2013 | Mediafax

Fondul CVC a obţinut astfel, începând din ianuarie, cea mai mare sumă avută în vedere, circa 90% din bani provenind din partea unor investitori în alte fonduri administrate de companie.

Apax Partners, cu sediul în Londra, a reuşit să atragă pe parcursul a 15 luni aproximativ 5,8 miliarde de euro pentru un fond de investiţii, iar Permira Advisers a avut nevoie de 18 luni pentru a strânge 2,2 miliarde de euro, sub cele cinci miliarde de euro planificate.

"Dacă analizezi evoluţia CVC, a avut un succes mai mare decât alţi manageri de fonduri de mărimi similare", a declarat Jos Van Gisbergen, manager de fonduri la asigurătorul Achmea.

Formula 1 se numără printre investiţiile de succes ale CVC, aducând companiei peste patru miliarde de dolari de pe urma plasamentului iniţial de 1 miliard de dolari.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO