1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

Extern

Dacă emigraţia ar fi liberă, România ar suferi cel mai mare declin demografic din noile state UE

Populaţia ţărilor mai puţin dezvoltate din Uniunea Europeană ar scădea semnificativ, iar cea a celor dezvoltate ar creşte dacă potenţialii emigranţi şi-ar transforma visele în realitate. Dintre cele mai noi state membre ale UE, România ar fi afectată de cel mai semnificativ declin demografic - 27%, relevă un sondaj Gallup citat luni de agenţia slovacă de presă TASR.

05 mai, 2014 | Agerpres

În ce priveşte Slovacia, dacă toţi slovacii care ar dori să plece în străinătate şi-ar părăsi ţara şi în acelaşi timp toţi străinii care ar vrea să se stabilească în ea şi-ar realiza obiectivul, populaţia slovacă ar scădea cu 14%, a arătat studiul realizat de Gallup între 2010 şi 2012 şi prezentat luni de Postova Banka.

Cel mai scăzut declin al populaţiei din statele membre ale UE de dată mai recentă ar avea loc în Republica Cehă, România fiind afectată de declinul cel mai semnificativ, de 27%, a indicat studiul citat.

În ce-i priveşte pe cei dornici să migreze, aceştia s-au arătat atraşi în cea mai mare parte de ţări cum sunt Cipru, Luxemburg, Suedia şi Marea Britanie. Astfel, de pildă, populaţia Ciprului s-ar dubla, nu neapărat ca urmare a faptului că foarte mulţi oameni îşi doresc să se mute în Cipru, cât având în vedere populaţia foarte mică a insulei, de numai 1,3 milioane.

În acelaşi timp, numărul celor care trăiesc Spania, Franţa, Austria şi Irlanda ar spori cu o treime, în timp ce populaţia Germaniei ar creşte cu 25%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO