1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

News

Dacă va fi nevoie, Ungaria poate începe în 48 de ore ridicarea unui gard la graniţa cu România

Armata ungară este pregătită să înceapă în 48 de ore ridicarea unui gard la graniţa cu România dacă refugiaţii îşi vor schimba actuala rută ce traversează Croaţia şi Slovenia şi vor alege să treacă prin România, a declarat marţi pentru agenţia EFE biroul de presă al Ministerului ungar al Apărării.

26 ian, 2016 | Agerpres

De asemenea, portalul ungar de ştiri 'delmagyar' a publicat, tot marţi, imagini ce arată marcajele de la graniţa cu România ce trasează linia viitorului gard.

Precizarea Ministerului ungar al Apărării survine după ce premierul Viktor Orban a declarat vineri că oricare ar fi planurile migranţilor de a folosi noi rute în Europa, 'este absolut sigur că nu vor trece prin Ungaria', pentru că autorităţile de la Budapesta vor închide şi graniţa cu România dacă va fi necesar, la fel cum au închis şi graniţele cu Serbia şi Croaţia, unde au ridicat de asemenea garduri de sârmă ghimpată.

Această decizie a Ungariei a condus la devierea fluxului migrator către Croaţia şi Slovenia. Dar acestea din urmă au decis săptămâna trecută să permită intrarea pe teritoriile lor numai a migranţilor care îşi manifestă dorinţa de a cere azil în Germania sau Austria şi au sporit controalele la graniţe. Hotărârea survine unei decizii similare luate de autorităţile de la Berlin şi Viena după ce statele scandinave au început să restricţioneze primirea migranţilor. Prin urmare, migranţii ar putea încerca să treacă din Serbia în România pentru a-şi continua călătoria către vestul Europei prin Ungaria şi Austria.

scrie Agerpres

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO