Dacia a anunțat lista de prețuri pentru noul Duster. Prețul de bază este de 18.800 de euro

Dacia a anunțat astăzi lista de prețuri pentru a treia generație Duster. 200 de clienți pot rezerva mașina chiar de astăzi.
Robert Stan - joi, 04 ian. 2024, 10:38
Dacia a anunțat lista de prețuri pentru noul Duster. Prețul de bază este de 18.800 de euro

Marca românească Dacia, parte a grupului francez Renault, a anunțat că 200 de clienți pot rezerva noul Duster, în versiunea de echipare Extreme, începând din 4 ianuarie. Ulterior, după finalizarea celor 200 de comenzi, restul doritorilor vor putea face același lucru începând din prima săptămână a lunii martie. Primele livrări sunt prevăzute pentru sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului în curs.

Cel mai accesibil model Dacia Duster – versiunea Essential ECO-G 100 – are un preț de catalog, cu TVA, 18.800 de euro. Cei care doresc versiunea Expression vor trebui să plătească între 20.000 de euro (ECO-G1 00) și 25.150 (HYBRID 140), iar pentru Journey și Extreme prețurile încep de la 21.500 de euro (ECO-G 100) și urcă până la 26.650 (HYBRID 140).

Conform oficialilor Dacia „începând chiar de azi, 4 ianuarie 2024 (n.n. – opțiunea de rezervare va fi activată în cursul zilei), cei interesați să cumpere noua Dacia Duster pot rezerva online un vehicul în versiunea Extreme, complet echipat, de culoare Sandstone Beige, în oricare variantă de motorizare. Cele 200 de exemplare disponibile vor putea fi achiziționate doar de persoane fizice, exclusiv online”.

Cei interesați trebuie să intre pe site-ul mărcii și să achite o taxă de rezervare de 100 de euro. Plata se efectuează cu card bancar prin intermediul unui procesator de plăți. După confirmarea rezervării, clienții pot alege singuri la ce dealer Dacia doresc să le fie livrată mașina, tot acolo urmând să fie plătită și diferența de preț.

Noua gamă Dacia Duster este construită pe trei nivele de echipare – Essential, Expression și un nivel superior, cu două variante distincte (Journey și Extreme), dar complementare, disponibile la același preț.

Cu un design evidențiat de accente Copper Brown, Duster Extreme este ideal pentru pasionații de activități în aer liber în căutarea unui vehicul robust și practic (tapițerie din TEP micro-cloud lavabil, bare de pavilion modulare și multe altele).

Duster Journey este potrivit pentru clienții care preferă eleganța discretă, confortul și tehnologia ingenioasă (frână de mână automată, sistemul multimedia Nav Live, etc.).

Paleta de culori a fost extinsă odată cu apariția nuanței Sandstone Beige (finisaj metalic). Alte șase culori sunt, de asemenea, disponibile: Lichen Kaki, Cedar Green, Terracotta Brown, Schiste Grey, Pearl Black sau Artic White.

A treia generație Dacia Duster este primul vehicul al mărcii echipat cu motorul TCe 130 alimentat cu benzină, oferind clienților un prim nivel de electrificare, cu sistem mild hybrid de 48V. Motorizarea este disponibilă cu cutia de viteze manuală cu șase trepte pentru versiunile 4X2 și 4X4 și combină un motor de nouă generație, cu trei cilindri, de 1.2 litri, turbo, cu un sistem mild hybrid. Conform producătorului, motorizarea TCe 130 permite diminuarea consumului mediu și a emisiilor de CO2.

Adoptată de Dacia la începutul anului 2023 pe modelul Jogger, motorizarea HYBRID 140 este de acum disponibilă și pe noul Duster, cu o cutie de viteze automată fără ambreiaj. Noul Duster HYBRID 140 poate fi condus în modul electric până la 80% din timpul de rulare în oraș, reducând consumul de combustibil cu până la 40% în ciclu urban, comparativ cu un motor termic echivalent (n.n. – tot în ciclu urban).

Dacia este singurul producător european care propune, sub emblema ECO-G, motorizări cu carburație mixtă benzină și GPL pe ansamblul gamei sale de modele. Noul Duster beneficiază de această tehnologie dovedită, instalată din fabrică. În modul GPL, Dacia Duster ECO-G 100 emite în medie, conform producătorului, cu 10% mai puțin CO2 decât o motorizare pe benzină echivalentă.

Citește și:
– Producătorii auto cu uzine în România, Dacia și Ford Otosan, pregătesc un 2024 cu multe noutăți
– A treia generație Dacia Duster: design modificat, noi echipamente, cinci moduri de deplasare – VIDEO

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...