Producătorii auto cu uzine în România, Dacia și Ford Otosan, pregătesc un 2024 cu multe noutăți

Cei doi producători auto care dețin uzine în România, Automobile Dacia și Ford Otosan, sunt gata să ofere pe piață mai multe noutăți, de la noua generație Duster până la facelift-ul Puma.
Robert Stan - mie, 03 ian. 2024, 08:24
Producătorii auto cu uzine în România, Dacia și Ford Otosan, pregătesc un 2024 cu multe noutăți

Anul 2024 se anunță unul plin de noutăți pe piața auto, însă pentru români cele mai importante rămân vehiculele pe care producătorii Automobile Dacia și Ford Otosan le vor lansa inclusiv pe piața de la noi.

Având în vedere succesul său pe piață, cel mai important model „made in Romania” care va fi lansat în 2024 este, de departe, Dacia Duster. Deja prezentată presei în toamna anului trecut, în Portugalia, a treia generație a SUV-ului de clasă B are programată lansarea oficială la expoziția auto internațională de la Geneva care debutează la finalul lunii februarie.

Ulterior, după premiera mondială de la Geneva International Motor Show (GIMS), modelul Dacia Duster va ajunge la primii clienți la începutul verii. Detalii despre noul Duster, precum și faptul că prețul de bază nu va depăși pragul de 20.000 de euro ați aflat deja de la Economica.net într-un articol realizat chiar de la prezentarea internațională a modelului.

Tot în portofoliul Dacia va intra în acest an și o versiune modernizată a modelului Dacia Spring, singurul vehicul electric al mărcii. Produs în continuare în China, acest model despre care nu se cunosc prea multe date va beneficia de ușoare modificări în privința designului, de un plus de tehnologie și de confort. După o nouă generație Dacia Duster și un nou Spring va urma prezentarea SUV-ului compact Bigster.

Cel puțin la fel de importantă ca lansarea unei noi generații Dacia Duster va fi seria de noutăți venită de la uzina Ford Otosan din Craiova. Așa cum ați aflat în toamna anului trecut, în România a început producția celor două modele ale gamei Courier – Transit și Tourneo, însă doar în versiunile cu motoare termice. Ei bine, în 2024 primele astfel de vehicule vor ajunge la clienți, ba, mai mult chiar, vor fi prezentate și versiunile cu sisteme electrice de propulsie.

Înainte însă ca Ford Transit Courier și Tourneo Courier să fie asamblate la Craiova inclusiv în variantele lor electrice, Ford mai pregătește o surpriză majoră. Este vorba despre prezentarea unui facelift al micului crossover Puma, acest eveniment fiind așteptat – deși nu există un anunț oficial în acest sens – în primăvara lui 2024. Ulterior, odată cu „colegii” de pe linia de asamblare a uzinei din Bănie, Ford Puma va avea și el o versiune 100% electrică.

Citește și:
– Primele mașini Ford Transit și Tourneo Courier pleacă de la uzina din Craiova către clienți – VIDEO
– Gama Ford Courier a intrat oficial, alături de SUV-ul Puma, în portofoliul uzinei din Craiova
– Viitorul Ford Puma, camuflat, tot mai des în fața aparatelor de fotografiat
– A treia generație Dacia Duster: design modificat, noi echipamente, cinci moduri de deplasare – VIDEO
– Director Dacia: După Duster va urma Bigster, dar și o nouă generație Spring

Te-ar mai putea interesa și
Tehnologia de carbon care, printre altele, ar putea asigura viitorul motorului termic, se testează în România
Tehnologia de carbon care, printre altele, ar putea asigura viitorul motorului termic, se testează în România
La rafinăria Petrobrazi se testează o tehnologie de captare și utilizare a carbonului, un proiect de cercetare cofinanțat de Comisia Europeană care, dacă își va dovedi viabilitatea în......
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Majoritatea breşelor de securitate (94%), descoperite în 2023, la nivel global, au fost motivate financiar, iar peste 70% ...
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane ...
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de ...