Dacia, cea mai mare creștere a unei mărci de volum pe piața germană în mai 2023

Marca Dacia a înregistrat în luna trecută cea mai mare creștere a unui brand de volum de pe piața germană, arată datele Autorității Federale pentru Transport (KBA).
Robert Stan - mie, 07 iun. 2023, 21:59
Dacia, cea mai mare creștere a unei mărci de volum pe piața germană în mai 2023

Conform raportului KBA pentru luna mai, „dintre producătorii de volum, Dacia a înregistrat cea mai mare creștere, 56,3%, față de aceeași lună a anului trecut, cota de piață fiind de 2,3%”. Conform datelor autorității germane, în cea mai puternică piață auto europeană au fost comercializate luna trecută 5.658 de mașini Dacia, în creștere cu 56,3% față de luna mai a anului 2022. De asemenea, valoarea cumulată a înmatriculărilor Dacia din primele cinci luni ale acestui an a atins 26.523 de unități, în creștere cu 39%.

Vânzările mărcii Dacia pe piața din Germania au fost, în acest an, aproape egale cu cele ale mărcilor Kia (26.931 de unități) și Tesla (28.340 de unități) și peste cele ale Renault (23.200 de unități), Peugeot (18.685 de unități), Mazda (18.250 de unități), Mini (17.116 unități).

Creșterea Dacia este cu atât mai importantă cu cât ea depășește majorarea medie a pieței (10,2%), marca românească aparținând grupului Renault majorându-și astfel cota de piață până la 2,4%.

În total, pe piața din Germania au fost înmatriculate în perioada ianuarie – mai 2023 peste 1,11 milioane de autoturisme, marca cea mai căutată fiind Volkswagen (207.260 de unități), urmată de Mercedes-Benz (120.130 de unități), Audi (100.661 de unități), BMW (92.040 de unități) și Skoda (68.691 de unități).

Ca și în alte state europene, inclusiv România, piața auto din Germania este dominată de achizițiile făcute de firme. În luna mai, 68,5% din totalul celor 246.966 de mașini înmatriculate, aparțin firmelor.

În privința tipului caroseriei, segmentul cel mai căutat de nemți este SUV (29,7% din totalul înmatriculărilor din mai), urmat de clasa compactă (15,2%) și de cea medie (12,1%).

Înmatriculările de mașini electrice s-au majorat cu nu mai puțin de 46,6% în mai, acestea reprezentând 17,3% din totalul pieței. Cu toate acestea, vehiculele alimentate cu benzină continuă să dețină cea mai mare cotă de piață (35,5%), în timp ce dieselurile acoperă doar 17,6%, procent aproape egal cu al electricelor.

Te-ar mai putea interesa și
Normele EURO 7 vor fi „îmblânzite”. Decizia finală, în mâinile Parlamentului European
Normele EURO 7 vor fi „îmblânzite”. Decizia finală, în mâinile Parlamentului European
După ce mai multe state europene au solicitat eliminarea sau, măcar, relaxarea normelor EURO 7, Comisia Europeană a adoptat o nouă variantă a propunerii sale....
Harta prosumatorilor din România. Unde s-au instalat cele mai multe sisteme fotovoltice și ce putere INFOGRAFICE
Harta prosumatorilor din România. Unde s-au instalat cele mai multe sisteme fotovoltice și ce putere INFOGRAFICE
Codul de bune practici pentru energia regenerabilă, ediția a doua, lansat zilele trecute, conține și o hartă a numărului ...
Revolut angajează în România! Eveniment în premieră. Când și unde trebuie să se prezinte doritorii
Revolut angajează în România! Eveniment în premieră. Când și unde trebuie să se prezinte doritorii
În premieră în România, pe 28 septembrie, Revolut va organiza la București primul eveniment RevDev, exclusiv pentru ...
Uniunea Europeană a stabilit: Minimum 80% dintre adulți, inclusiv cei din România, trebuie să știe să lucreze pe internet și cu aparatură digitală. Până când trebuie îndeplinit obiectivul de competențe digitale
Uniunea Europeană a stabilit: Minimum 80% dintre adulți, inclusiv cei din România, trebuie să știe să lucreze pe internet ...
Uniunea Europeană a stabilit obiective clare în cadrul inițiativei deceniului digital. Aacesul la internet și cunoștințele ...