Dacia Dokker şi Dokker Van au ajuns în România. Vezi preţurile GALERIE FOTO

Dacia a lansat astăzi pe piaţa din România modelele Dokker şi Dokker Van, produse în uzina din Tanger, Maroc.
Economica.net - mar, 18 sept. 2012, 08:39
Dacia Dokker şi Dokker Van au ajuns în România. Vezi preţurile GALERIE FOTO

Constructorul auto Automobile Dacia, parte a grupului francez Renault, a lansat marţi pe piaţa românească modelele Dokker şi Dokker Van, produse în uzina din Tanger, Maroc, la preţuri cuprinse între 8.700 şi 13.600 euro, TVA inclusă, în funcţie de motorizări şi dotări.

Dacia Dokker va fi comercializată cu preţuri între 9.000 şi 13.600 de euro, inclusiv TVA.

Preţurile Dacia Dokker Van au fost stabilite între 8.700 şi 11.500 euro, inclusiv TVA.


Dokker van, versiunea utilitară, se adresează clienţilor din zona comercială, respectiv întreprinzători şi societăţi comerciale. Furgoneta nu va dispune de motorul dCi de 110 cai putere, motorizările fiind inferioare celor de pe Lodgy.

Datorită dimensiunilor sale (lungime-4,36 m, lăţime-1,75 m şi înălţime-1,81 m), Dacia Dokker Van oferă un volum de încărcare generos de 3,3 metri cubi şi o lungime de încărcare de 1,9 m.

Capacitatea sa de încărcare creşte în cazul opţiunii Dacia Easy Seat. Scaunul pasagerului devine polivalent : el se poate rabata pentru a degaja o suprafaţă plană, asemenea unei măsuţe şi se poate plia în poziţia „portofel” sprijinit de cutia de documente, pentru a obţine astfel o lungime de încărcare de 2,42 m. Mai mult, scaunul poate fi scos din vehicul, oferind un volum de încărcare de 3,9 m3. Această ultimă configuraţie permite încărcarea cu uşurinţă a obiectelor cu o lungime de 3 m (lungimea de încărcare : 3,11 m). Modularitatea nu afectează confortul pasagerului, pentru că Dacia Easy Seat este reglabil pe lungime, iar spătarul este înclinabil. Sarcina utilă maximă a Dacia Dokker Van atinge 750 kg.

În funcţie de versiune şi de reglementările în vigoare în diverse ţări, habitaclul este separat de spaţiul de încărcare prin două bare de protecţie, un perete vitrat sau un grilaj pivotant. Acesta din urmă permite rabatarea scaunului pasagerului (opţiunea Dacia Easy Seat) pentru a mări volumul util, asigurând totodată protecţia şoferului.

Dacia Dokker Van beneficiază în serie de o portieră laterală culisantă, a doua urmând să fie disponibilă opţional.

Uşile spate batante şi asimetrice se deschid la 90° şi au un sistem de blocare care împiedică închiderea uşii în cazul unei rafale de vânt. Acest sistem este acţionat cu ajutorul unui mâner situat pe partea interioară a uşii din dreapta şi asigură deschiderea uşilor la 180 °.

Dacia Dokker s-a remarcat repede prin spaţiul interior generos. Cu o capacitate de 800 de litri şi cu o lungime de încărcare de 1,16 m, Dacia Dokker dispune de cel mai mare portbagaj din segmentul său.

Dokker este echipat în serie cu o uşă laterală culisantă vitrată. O a doua uşă culisantă este disponibilă opţional sau în serie pe versiunea vârf de gamă. Cu o deschidere de 703 mm, portierele culisante facilitează accesul la locurile din spate în deplină siguranţă, indiferent de situaţie.

Locurile din spate asigură un spaţiu generos ocupanţilor. Pasagerii instalaţi aici beneficiază de scaune cu o distanţă de la şezut la pavilion de 1 065 mm. Lăţimea la nivelul umerilor este de 1 458 mm, iar spaţiul disponibil la nivelul genunchilor este de 177 mm.

Citeşte şi Cea mai nouă Dacie: Imagini spion cu înlocuitorul Loganului

Dacia Dokker este un vehicul cu cinci locuri, practic şi polivalent, disponibil cu una sau două uşi laterale culisante. Dispunând de un portbagaj generos şi oferind o modularitate intuitivă, Dokker este perfect adaptată clienţilor care îşi doresc un vehicul cu posibilităţi multiple de utilizare, care să asigure atât o călătorie în condiţii de confort pentru cinci adulţi, cât şi transportul, la nevoie, a unor obiecte voluminoase”, se arată într-un comunicat al Dacia.

 

Ca în cazul Dacia Lodgy, interiorul modelelor Dokker şi Dokker Van pot dispune de sistemul multimedia „Media Nav” cu touch screen de 18 cm, sistem de navigaţie, radio, conectivitate şi sistem de telefonie Bluetooth. Opţional sunt disponibile limitatorul de viteză şi asistenţa la parcarea cu spatele.

Dacia Dokker şi Dokker Van sunt propuse, în funcţie de ţară, cu 4 motorizări: noua motorizare pe benzină 1.2 TCe 115 CP, motorizarea pe benzină 1.6 MPI 85 CP, precum şi motoarele diesel 1.5 dCi 75 CP şi 90 CP. Cele două motoare diesel care beneficiază de eticheta Dacia eco2 afişează un consum de numai 4,5 l/100 km* şi generează emisii de CO2 de 118 g/km.

Dimensiuni: lungime – 4,36 m, lăţime – 1,75 m şi înălţime – 1,81 m. Volum de încărcare – 3,3 metri cubi, lungime de încărcare 1,9 metri.

Dacia Dokker şi Dokker Van au, în funcţie de ţară, patru motorizări, două pe benzină şi două pe motorină.

Numele „Dokker” este derivat din cuvântul englezesc „dockworker” care desemnează muncitorii care se ocupă de încărcarea şi descărcarea navelor în port.

După lansarea Dacia Dokker şi Dokker Van, gama Dacia ajunge la nouă modele lansate în opt ani.

Te-ar mai putea interesa și
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca....
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi ...
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să pună în transparenţă, imediat după ...