Dacia Duster 3 va avea un design foarte apropiat de cel al conceptului Bigster – presa franceză

A treia generație Dacia Duster va avea un design foarte apropiat de cel al modelului Bigster, cele două viitoare SUV-uri ale mărcii românești împărțind majoritatea echipamentelor.
Robert Stan - lun, 14 iun. 2021, 13:04
Dacia Duster 3 va avea un design foarte apropiat de cel al conceptului Bigster - presa franceză

Mai sunt doar câteva zile până când Dacia va prezenta un ușor face-lift al SUV-ului Duster. Menit să îi susțină atractivitatea până în 2024, acesta se va rezuma însă la mici detalii stilistice, un sistem de infotainment actualizat și posibilitatea de a fi comandat cu transmisie EDC.

Fiind vorba doar despre un facelift și nu despre o nouă generație, designerii au ales să îi adauge doar câteva tușe în partea frontală și să înglobeze cât mai armonios blocurile optice asemănătoare cu cele deja existente pe modelele Logan și Sandero.

Acest pas natural în ciclul de viață al unui vehicul va fi însă urmat de o schimbare radicală a SUV-ului care a devenit un adevărat best-seller al mărcii Dacia. Conform LifeNews.ro, care citează presa franceză, a treia generație Dacia Duster va ajunge pe piață în 2024 și nu va fi altceva decât un frate mai mic al modelului Bigster care va intra în vânzare un an mai târziu. Mai mult chiar, jurnaliștii l`Argus numesc lansarea de peste trei ani a noii generații Dacia Duster o adevărată „revoluție”.

Auzită mult prea des în ultima vreme în industria auto, ideea de „revoluție” reflectă de puține ori realitatea însă, dacă informațiile jurnaliștilor francezi sunt corecte, Duster 3 va fi „regele schimbării”, un exponent de frunte al programului Renaulution prezentat de șeful grupului francez, Luca de Meo.

Denumit intern P1310, SUV-ul Dacia Duster 3 va asamblat pe platforma CMF-B a grupului Renault, aceeași utilizată acum în cazul Sandero și Logan. Grație noii baze tehnologice, mașina va putea fi dotată, pe lângă motoare convenționale alimentate cu benzină, cu sisteme de propulsie hibride sau chiar hibride cu încărcare la priză (PHEV). În privința acestei ultime variante de propulsie, francezii încă își evaluează opțiunile în încercarea de a menține prețul cât mai redus. Cert este că a treia generație Duster nu va avea propulsoare diesel, iar printre motoarele alimentate cu benzină se va regăsi și un complet nou 1.2 TCe căruia îi poate fi atașat un motor electric.

În privința designului, viitorul Duster 3 va împărți majoritatea caracteristicilor cu Bigster. De altfel, informațiile aflate de jurnaliștii francezi până în prezent sugerează faptul că, având aceeași bază tehnologică (CMF-B) – în cazul Bigster cu o extindere mai mare a consolei din spate (la fel ca în cazul Sandero – Logan), o parte frontală aproape identică și aceleași echipamente de comandă și control, ambele viitoare SUV-uri Dacia vor semăna izbitor. În speță, Bigster va fi o variantă alungită a lui Duster astfel încât primul să poată găzdui șapte persoane în timp ce al doilea doar cinci.

Înfrățirea dintre Duster 3 și Bigster este justificată și dacă avem în vedere intenția Renault de a menține prețul ambelor modele Dacia cât mai redus. Și, dacă avem în vedere că despre Duster încă nu se știe clar dacă va avea sistem de propulsie plug-in hybrid, o utilizare a acestuia pentru Bigster pare o soluție logică.

Citește și:

– Dacia începe campania de impunere pe piață a unei noi imagini de brand
– Dacia pregătește lansarea Duster facelift. Apariția pe piață este programată pentru toamna acestui an

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Nicuşor Dan propune refinanţarea datoriei provenite dintr-o emisiune de obligaţiuni de 555 de milioane de lei
Nicuşor Dan propune refinanţarea datoriei provenite dintr-o emisiune de obligaţiuni de 555 de milioane de lei
Primarul general, Nicuşor Dan, propune Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) să adopte, în şedinţa din ...
BMW a început producția electricului i4. În România a fost comandată deja prima flotă
BMW a început producția electricului i4. În România a fost comandată deja prima flotă
Primul BMW i4 produs în serie a ieşit vineri de pe linia de producţie a uzinei BMW Group din München. În România se ...
Poliţia Română: 108.068 de verificări pentru respectarea măsurilor sanitare. Au fost date amenzi de 540.200 de lei
Poliţia Română: 108.068 de verificări pentru respectarea măsurilor sanitare. Au fost date amenzi de 540.200 de lei
Poliţişti şi reprezentanţi ai altor autorităţi au efectuat, în ultimele 24 de ore, 108.068 de verificări cu privire ...