Dacia Duster 3 va avea un design foarte apropiat de cel al conceptului Bigster – presa franceză

A treia generație Dacia Duster va avea un design foarte apropiat de cel al modelului Bigster, cele două viitoare SUV-uri ale mărcii românești împărțind majoritatea echipamentelor.
Robert Stan - lun, 14 iun. 2021, 13:04
Dacia Duster 3 va avea un design foarte apropiat de cel al conceptului Bigster - presa franceză

Mai sunt doar câteva zile până când Dacia va prezenta un ușor face-lift al SUV-ului Duster. Menit să îi susțină atractivitatea până în 2024, acesta se va rezuma însă la mici detalii stilistice, un sistem de infotainment actualizat și posibilitatea de a fi comandat cu transmisie EDC.

Fiind vorba doar despre un facelift și nu despre o nouă generație, designerii au ales să îi adauge doar câteva tușe în partea frontală și să înglobeze cât mai armonios blocurile optice asemănătoare cu cele deja existente pe modelele Logan și Sandero.

Acest pas natural în ciclul de viață al unui vehicul va fi însă urmat de o schimbare radicală a SUV-ului care a devenit un adevărat best-seller al mărcii Dacia. Conform LifeNews.ro, care citează presa franceză, a treia generație Dacia Duster va ajunge pe piață în 2024 și nu va fi altceva decât un frate mai mic al modelului Bigster care va intra în vânzare un an mai târziu. Mai mult chiar, jurnaliștii l`Argus numesc lansarea de peste trei ani a noii generații Dacia Duster o adevărată „revoluție”.

Auzită mult prea des în ultima vreme în industria auto, ideea de „revoluție” reflectă de puține ori realitatea însă, dacă informațiile jurnaliștilor francezi sunt corecte, Duster 3 va fi „regele schimbării”, un exponent de frunte al programului Renaulution prezentat de șeful grupului francez, Luca de Meo.

Denumit intern P1310, SUV-ul Dacia Duster 3 va asamblat pe platforma CMF-B a grupului Renault, aceeași utilizată acum în cazul Sandero și Logan. Grație noii baze tehnologice, mașina va putea fi dotată, pe lângă motoare convenționale alimentate cu benzină, cu sisteme de propulsie hibride sau chiar hibride cu încărcare la priză (PHEV). În privința acestei ultime variante de propulsie, francezii încă își evaluează opțiunile în încercarea de a menține prețul cât mai redus. Cert este că a treia generație Duster nu va avea propulsoare diesel, iar printre motoarele alimentate cu benzină se va regăsi și un complet nou 1.2 TCe căruia îi poate fi atașat un motor electric.

În privința designului, viitorul Duster 3 va împărți majoritatea caracteristicilor cu Bigster. De altfel, informațiile aflate de jurnaliștii francezi până în prezent sugerează faptul că, având aceeași bază tehnologică (CMF-B) – în cazul Bigster cu o extindere mai mare a consolei din spate (la fel ca în cazul Sandero – Logan), o parte frontală aproape identică și aceleași echipamente de comandă și control, ambele viitoare SUV-uri Dacia vor semăna izbitor. În speță, Bigster va fi o variantă alungită a lui Duster astfel încât primul să poată găzdui șapte persoane în timp ce al doilea doar cinci.

Înfrățirea dintre Duster 3 și Bigster este justificată și dacă avem în vedere intenția Renault de a menține prețul ambelor modele Dacia cât mai redus. Și, dacă avem în vedere că despre Duster încă nu se știe clar dacă va avea sistem de propulsie plug-in hybrid, o utilizare a acestuia pentru Bigster pare o soluție logică.

Citește și:

– Dacia începe campania de impunere pe piață a unei noi imagini de brand
– Dacia pregătește lansarea Duster facelift. Apariția pe piață este programată pentru toamna acestui an

Te-ar mai putea interesa și
Herbert Diess, Volkswagen: Avem registrul de comenzi plin, aşa cum se întâmpla rareori în trecut
Herbert Diess, Volkswagen: Avem registrul de comenzi plin, aşa cum se întâmpla rareori în trecut
Directorul general al Volkswagen, Herbert Diess, este încrezător că producătorul auto va depăşi în a doua parte a anului problemele cauzate de majorarea preţurilor la materiile prime şi......
VTEX a finalizat procesul de listare la bursă a ofertei publice inițiale
VTEX a finalizat procesul de listare la bursă a ofertei publice inițiale
VTEX, platforma de comerț digital enterprise pentru branduri de top și retaileri, prezentă și în România, a anunțat ...
AFM: 40.000 de persoane fizice s-au înscris la Rabla Clasic și 5.901 pentru Rabla Plus
AFM: 40.000 de persoane fizice s-au înscris la Rabla Clasic și 5.901 pentru Rabla Plus
Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că aproape 40.000 de persoane fizice s-au înscris în Programul Rabla ...
Cîţu: Am aprobat măsurile de relaxare a restricţiilor de la 1 august. Nu se relaxează foarte mult, multe sunt menţinute
Cîţu: Am aprobat măsurile de relaxare a restricţiilor de la 1 august. Nu se relaxează foarte mult, multe sunt menţinute
Guvernul a aprobat măsurile de relaxare, de la 1 august, a restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, a ...