Dacia își dezvăluie oficial noua imagine a brandului – VIDEO

Începând de astăzi marca Dacia, parte a grupului Renault, demarează acțiunile de impunere a unei noi imagini.
Robert Stan - joi, 17 iun. 2021, 15:25
Dacia își dezvăluie oficial noua imagine a brandului - VIDEO

Cu ocazia prezentării, la începutul anului 2021, a planului său strategic, Dacia a anunțat intrarea într-o nouă etapă a istoriei sale. O etapă care începând de azi prinde contur odată cu evoluția imaginii sale. Marca dispune de acum de un nou logo, de o nouă emblemă și de o altă culoare. Dacă rețeta a rămas aceeași, ea se prezintă într-o nouă formă pentru a reafirma valorile de simplitate, autenticitate și robustețe specifice mărcii Dacia.

Denis Le Vot, directorul general al mărcii la nivel global, descrie Dacia drept „marca ce redefinește permanent esențialul în industria auto și care face ca «accesibil» să rimeze cu «atrăgător»”.

Echipa de design Dacia a marcat schimbările printr-un nou logo cu dorința de a exprima ceea ce este esențial mărcii. Logotipul, elementul central al noii identități vizuale, inspiră, în viziunea designerilor săi, robustețe și stabilitate de la prima vedere. Desenul literelor este în mod voit minimalist – litera „D” este un „C” inversat – exprimând vizual atât simplitatea cât și ingeniozitatea specifice mărcii. Aspectul geometric al logotipului creează impresia că succesiunea de litere care îl compun se află într-o mișcare specifică unui angrenaj mecanic.

La rândul său, emblema este constituită din literele „D” și „C” unite asemenea componentelor unui lanț, exprimând astfel soliditate și legătură.

Întregul univers grafic este în mod deliberat simplificat, amintind faptul că Dacia este un brand care se concentrează asupra a ceea ce este esențial. Diferitele elemente care compun acest univers grafic aduc coerență întregului, oferind totodată posibilitatea de a crea un conținut digital bogat. Acest sistem grafic este în egală măsură robust și flexibil, asemenea mărcii. Spre exemplu, litera „D” din logo amintește de o săgeată care exprimă dinamismul unui brand orientat spre viitor.

Culoare nouă și neașteptată pentru Dacia

Conform oficialilor Dacia, noua paletă de culori, având în centru nuanța verde-kaki, evocă apropierea de natură, un reper important pentru clienții noștri și un teritoriu unde vehiculele Dacia își pun în valoare pe deplin capacitățile, asemenea emblematicului Duster.
Gama este completată de o serie de culori secundare precum kaki închis, culoarea teracotei, nuanța nisipului, portocaliu și verde intens.

Spiritul mărcii se materializează totodată într-o nouă abordare iconografică exprimând nevoia de libertate, de întoarcere la ceea ce este esențial, de concentrare asupra a ceea ce contează cu adevărat.

Începând din iunie 2021, noua identitate de marcă va fi adoptată de diferitele canale de comunicare: online, publicitate, broșuri. Showroom-urile Dacia vor afișa treptat noua identitate de marcă începând din prima parte a anului 2022. În ceea ce privește gama de modele, aceasta va primi noul logotip și noua emblemă în cursul semestrului al doilea din 2022.

Un logo „anunțat” din ianuarie

În luna ianuarie, atunci când Luca de Meo, șeful grupului Renault, a prezentat planul Renaulution și conceptul Dacia Bigster, un detaliu al acestui viitor SUV a atras atenția. Este vorba despre noul logo vizibil pe grila radiatorului acestui concept, dar și despre sloganul „Tout. Simplement” (Totul. Pur și simplu) care apărea în documentele prezentate în timpul conferinței de presă.

Ei bine, deși oficialii francezi nu au menționat nimic despre o nouă imagine Dacia, era încă de pe atunci destul de limpede că marca va trece printr-un proces de rebranding. Iar un comunicat de astăzi al companiei românești în care este specificat faptul că „pe 17 iunie Dacia adoptă o nouă imagine” susține această idee.

Din nefericire acestea sunt toate informațiile dezvăluite până acum de oficiali ai Renault sau Dacia, astfel încât orice alt detaliu poate fi trecut la capitolul speculații.

Cu toate acestea, noua imagine a mărcii Dacia are legătură, fără doar și poate, cu încercarea grupului francez de a separa cât mai vizibil mărcile Renault și Dacia. De altfel, tot în ianuarie 2021, Denis Le Vot, șeful global al mărcilor Dacia și Lada, menționa că „separarea Dacia de Renault are un scop. Este prima dată când Dacia are proprii oameni care se vor ocupa de vânzări, marketing și produs. Acesta va fi singura lor procupare. Nu mai sunt nevoiți să se ocupe de Renault și Dacia în același timp. Am văzut potențialul Dacia și ceea ce putem face cu această marcă. Acum zece ani, mai mult de jumătate dintre clienții Dacia veneau de pe piața mașinilor second-hand. Ei căutau, clar, o mașină cu cel mai mic preț de pe piață. Acum continuăm să îi servim pe acești clienți, dar trebuie să luăm în calcul faptul că astăzi, 66% dintre clienții Dacia vin din piața mașinilor noi. Știți deja că 70% dintre clienții care vor un Sandero cumpără versiunea Stepway. Sandero costă 9.000 de euro, iar Sandero Stepaway 12.000 de euro. De aceea am urcat în gamă până la „esențial nu înseamnă plicticos”. Putem avea mașini Dacia sexi și atractive fără costuri majore. Pentru a exprima această nouă viziune ne-am gândit că este momentul să o evidențiem cu un nou logo. Nu vom pune noul logo pe mașinile Dacia săptămâna viitoare și nici pe fațada fiecărui dealer. Nu e posibil. Mi-ar plăcea ca momentul lansării noului logo să fie același cu al noului Duster. Dar și asta e prea din scurt. Vom programa atent acest moment. Oricum, o vom face cât de curând va fi posibil”.

Citește și:

– Vânzările Dacia în Europa au crescut în mai cu 16,9%
– Dacia începe campania de impunere pe piață a unei noi imagini de brand

 

Dacia new logo Bigster

Te-ar mai putea interesa și
Luxemburg a amendat Amazon cu peste 888 de milioane de dolari pentru încălcarea GDPR
Luxemburg a amendat Amazon cu peste 888 de milioane de dolari pentru încălcarea GDPR
Autoritățile din Luxemburg care se ocupă de protecția datelor cu caracter personal au penalizat gigantul american Amazon cu o amendă de 886,6 milioane de dolari (746 milioane de euro), deoarece......
Noi reglementări privind concediile medicale intră în vigoare de la 1 august. Cel puțin două episoade de recuperare pentru fiecare episod de boală
Noi reglementări privind concediile medicale intră în vigoare de la 1 august. Cel puțin două episoade de recuperare ...
Noi reglementări referitoare la modul de acordare a concediilor medicale vor intra în vigoare începând cu data de 1 august, ...
Update: Controlul navei a fost preluat de echipaj. Un marinar român și unul britanic au fost uciși în timpul unui atac pirateresc comis în largul coastelor Omanului
Update: Controlul navei a fost preluat de echipaj. Un marinar român și unul britanic au fost uciși în timpul unui atac ...
Update: Petrolierul Mercer Street care a fost atacat în Marea Arabiei este din nou sub controlul echipajului şi se îndreaptă ...
Umbrărescu, desemnat a treia oară câștigător pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești
Umbrărescu, desemnat a treia oară câștigător pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești
Constructorul român Dorinel Umbrărescu a fost desemnat a treia oară câștigător al licitației pentru tronsonul 4 al ...