1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 26 º

Auto

Dacia pune trei condiţii pentru a nu muta producţia din România în Maroc

Francezii de la Dacia pun condiţii ca să nu mute producţia din România. Guvernul trebuie să termine până în 2020 Autostrada Sibiu-Piteşti, sindicatele să-şi reducă pretenţiile salariale şi românii să fie stimulaţi să cumpere mai multe maşini, potrivit Digi24.

17 apr, 2015 | Digi24.ro

Prima necunoscută: drumul rapid spre graniţa de vest nu are nici măcar un traseu exact pe hârtie, deşi Guvernul promite că va construi la timp Autostrada Piteşti-Sibiu.

"Ceea ce aşteptăm cu adevărat din partea Guvernului este ca autostrada să fie terminată până în 2020", a spus Nicolas Maure, preşedintele Dacia. "Aş spune că nu este niciun pericol pentru moment. Este evident că trebuie să ajungem la o înţelegere cu sindicatele în ceea ce priveşte creşterea moderată a salariilor şi introducerea progresivă a robotizării", a adăugat Nicolas Maure, preşedintele Dacia.

Citeşte pe larg, pe Digi24.ro.

Un amănunt deloc de neglijat când vine vorba de profitabilitatea afacerii din România comparativ cu alte uzine ale francezilor. Salariul mediu de la Mioveni este de peste două ori mai mare decât la fabrica din Tanger, care deocamdată produce la jumătate faţă de uzina de la noi.

În plus, uzina din Maroc, care va fi cea mai mare fabrică auto a grupului Renault, are avantajul amplasării. Este lângă port, iar maşinile ajung rapid pe marile pieţe europene, care vând peste 200.000 de maşini în fiecare an. În vreme ce prin România trailerele care transportă automobilele pierd timp din cauza drumurilor proaste, până ies din ţară. O soluţie ar fi ca românii să cumpere mai multe Dacii.

"Fabrica din Mioveni are nevoie de minimum 20% din volum dedicat pieţei româneşti", a mai spus președintele Dacia.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO