1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

News

Patronul Dacia se bate să scoată o maşină mai ieftină decât Loganul

Renault lucrează la o maşină ieftină care să concureze chiar şi cu cea mai ieftină maşină din lume - Tata Nano. De dezvoltarea maşinii se ocupă Gerard Detourbet, specialistul low-cost al francezilor care s-a ocupat de toată gama Dacia. Maşina va ieşi pe piaţă în 2014. Tot atunci este anunţată lansarea celui mai mic model Dacia.

03 aug, 2012 | ECONOMICA.net

La sfârşitul anului 2011, presa de specialitate a speculat pe marginea unui model low-cost hatchback al grupului francez cu un preţ foarte mic, de aproximativ 2.500 de euro. La momentul respectiv, Renault a  spus că alianţa se ocupă de dezvoltarea unei maşini de mici dimensiuni, dar că preţul nu va fi atât de mic. Totuşi, maşina va avea un preţ mai mic decât Renault Pulse, Dacia Sandero sau Nissan Micra şi va fi probabil cea mai ieftină maşină produsă de alianţa Renault-Nissan.

Mica citadină ar putea fi comercializată sub brandul Dacia în Europa, iar pe pieţele emergente să fie vândută sub numele Renault, aşa cum se face şi în prezent cu modelele Dacia.

În Asia, francezii ar putea folosi numele Datsun, proaspăt cumpărat de Nissan.

Maşina va avea un motor de 800 centimetri cubi şi va fi comercializată pentru început în India. Automobilul va fi comercializat ulterior la nivel global, scrie presa indiană.

Mini hatchbackul low-cost va concura cu Maruti Suzuki Alto, Hyundai Eon (India), Chevrolet Spark şi chiar Tata Nano, cea mai ieftină maşină din lume. De asemenea, automobilul ar putea avea dotări diferite şi bineinţeles preţuri diferite în funcţie de pieţele unde este comercializată.

Maşina este dezoltată la Centrul Renault Nissan din India sub supravegherea lui Gerard Detourbet, specialistul în dezoltarea maşinilor low-cost din cadrul alianţei.

Conform presei de specialitate din Franţa, Dacia pregăteşte cel mai mic model al gamei care se va numi probabil Towny sau Citadine, iar acest model ar putea fi un derivat al maşinii dezvoltate în India. Preţul speculat de francezi s-ar situa în jurul a 5.000 de euro. Pe pieţele emergente, în special în India, preţul ar putea fi mult mai mic.

Imaginile ataşate articolului sunt generate pe calculator și prezintă viziunea publicaţiei franceze L'Argus despre modelul Dacia Towny.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO