Patronul Dacia se bate să scoată o maşină mai ieftină decât Loganul

Renault lucrează la o maşină ieftină care să concureze chiar şi cu cea mai ieftină maşină din lume - Tata Nano. De dezvoltarea maşinii se ocupă Gerard Detourbet, specialistul low-cost al francezilor care s-a ocupat de toată gama Dacia. Maşina va ieşi pe piaţă în 2014. Tot atunci este anunţată lansarea celui mai mic model Dacia.
Economica.net - joi, 02 aug. 2012, 21:07
Patronul Dacia se bate să scoată o maşină mai ieftină decât Loganul

La sfârşitul anului 2011, presa de specialitate a speculat pe marginea unui model low-cost hatchback al grupului francez cu un preţ foarte mic, de aproximativ 2.500 de euro. La momentul respectiv, Renault a  spus că alianţa se ocupă de dezvoltarea unei maşini de mici dimensiuni, dar că preţul nu va fi atât de mic. Totuşi, maşina va avea un preţ mai mic decât Renault Pulse, Dacia Sandero sau Nissan Micra şi va fi probabil cea mai ieftină maşină produsă de alianţa Renault-Nissan.

Mica citadină ar putea fi comercializată sub brandul Dacia în Europa, iar pe pieţele emergente să fie vândută sub numele Renault, aşa cum se face şi în prezent cu modelele Dacia.

În Asia, francezii ar putea folosi numele Datsun, proaspăt cumpărat de Nissan.

Maşina va avea un motor de 800 centimetri cubi şi va fi comercializată pentru început în India. Automobilul va fi comercializat ulterior la nivel global, scrie presa indiană.

Mini hatchbackul low-cost va concura cu Maruti Suzuki Alto, Hyundai Eon (India), Chevrolet Spark şi chiar Tata Nano, cea mai ieftină maşină din lume. De asemenea, automobilul ar putea avea dotări diferite şi bineinţeles preţuri diferite în funcţie de pieţele unde este comercializată.

Maşina este dezoltată la Centrul Renault Nissan din India sub supravegherea lui Gerard Detourbet, specialistul în dezoltarea maşinilor low-cost din cadrul alianţei.

Conform presei de specialitate din Franţa, Dacia pregăteşte cel mai mic model al gamei care se va numi probabil Towny sau Citadine, iar acest model ar putea fi un derivat al maşinii dezvoltate în India. Preţul speculat de francezi s-ar situa în jurul a 5.000 de euro. Pe pieţele emergente, în special în India, preţul ar putea fi mult mai mic.

Imaginile ataşate articolului sunt generate pe calculator și prezintă viziunea publicaţiei franceze L’Argus despre modelul Dacia Towny.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...