Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024

Raportul JATO Dynamics cu privire la înmatriculările de autoturisme din februarie confirmă o nouă victorie a modelului Dacia Sandero în fața unor concurenți ca Volkswagen Golf sau Toyota Yaris Cross.
Robert Stan - vin, 29 mart. 2024, 13:19
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024

Datele firmei de consultanță și studii de piață JATO Dynamics pentru februarie 2024 arată că Dacia Sandero, model al mărcii românești asamblat pentru piața europeană în Maroc, a ocupat primul loc în clasamentul înmatriculărilor din Europa cu 20.790 de unități.

Modelul Dacia a fost urmat pe podiumul lunii februarie de Tesla Model Y (19.760 unități), Volkswagen Golf (19.490 unități).

Având în vedere că și în ianuarie 2024 Dacia Sandero s-a clasat tot pe primul loc, cu 25.038 unități, iar locurile următoare au fost ocupate atunci de Volkswagen Golf (18.563 unități) și Toyota Yaris Cross (17.320 unități), modelul mărcii românești este lider autoritar al pieței europene după primele două luni din acest an.

Datele cumulate pentru primele două luni ale anului arată că modelul Dacia Sandero a fost preferat de 45.835 de clienți europeni, pe poziția a doua s-a clasat Volkswagen Golf, cu 38.053 unități, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Peugeot 208, cu 34.962 unități.

Top 10 al perioadei ianuarie – februarie 2024 este completat, în ordine, de Skoda Octavia, Toyota Yaris Cross, Citroen C3, Tesla Model Y, Peugeot 2008, Renault Clio și Volkswagen T-Roc.

Este important de menționat că Dacia Duster, model produs, deocamdată, exclusiv în România, ocupă după primele două luni locul 11, cu 26.821 de unități. În același context, celălalt crossover asamblat exclusiv în România, Ford Puma, a fost achiziționat de 25.120 de europeni, fapt ce îl plasează pe locul 14.

În clasamentul mărcilor, după primele două luni din 2024, Dacia ocupă poziția a opta. Liderul este, ca de obicei, Volkswagen, brand urmat de Toyota, Skoda, Peugeot, BMW, Mercedes-Benz și Audi. În spatele Dacia în Top 10 se află Renault și Kia.

Datele agregate JATO Dynamics arată, pe deoparte, poziția foarte bună a mărcii Dacia, care își depășește și marca-soră, mult mai cunoscută, Renault, dar și grupul de mărci premium – în ordine, BMW, Mercedes-Benz, Audi – care se află mult mai sus în clasament, locurile 5 – 7, decât în anii anteriori. De asemenea, merită observat că Ford ocupă locul 13, după Hyundai și Opel.

Citește și:
– Două modele auto produse exclusiv în România, în Top 20 european
– Tesla Model Y a învins Dacia Sandero în lupta pentru cel mai bine vândut vehicul din Europa în 2023

 

Te-ar mai putea interesa și
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Fratele geamăn al SUV-ului Dacia produs în România și comercializat în Uniunea Europeană, Renault Duster tocmai a fost lansat pe piața turcă, țară în care va fi și asamblat....
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală ...
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...