1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

News

Dacian Cioloş: România îşi poate ocupa locul pe care îl merită în sistemul agricol şi agroalimentar european

România îşi poate găsi în noua Politică Agricolă Comună (PAC) toate elementele de care are nevoie pentru a-şi lua în considerare specificul agriculturii şi pentru a-şi ocupa locul pe care îl merită în sistemul agricol şi agroalimentar european, a declarat, miercuri, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş,

30 oct, 2013 | Agerpres

'Chiar dacă Indagra este un simbol al recoltei, aş spune că în acest an vine într-un moment în care modalitatea de susţinere a agriculturii, de stimulare a investiţiilor cu fonduri europene, ne aduce în faza de semănat şi de plantat noi scheme de de susţinere, un nou PNDR, un nou sistem de susţinere din plăţi directe,care va reprezenta reforma PAC şi care a fost principalul meu obiectiv. Cred că România îşi poate găsi în noua Politică Agricolă Comună toate elementele de care are nevoie pentru a-şi lua în considerare specificul agriculturii şi pentru a-şi ocupa locul pe care îl merită în sistemul agricol şi agroalimentar european fără a face referire la ceea ce pot face alte state membre şi nu poate face România', a spus Cioloş.

Acesta a precizat că noul sistem de plăţi din PAC va permite României nu doar menţinerea lor pe hectar până în 2020 aşa cum au dorit agricultorii români, în plus existând posibilitatea de modulare a a plăţilor directe pentru o serie de categorii de ferme, în paralel cu plata la hectar.

Cioloş a precizat că până la sfârşitul mandatului intenţionează să mai vină cu o politică de promovare a sectorului agroalimentar pe piaţa externă, inclusiv pentru sectorul agroalimentar românesc care are un potenţial imens pe piaţa externă.

Ajuns la cea de a 18-a ediţie, târgul INDAGRA va reuni peste 430 de companii din România, dar şi din alte 20 de ţări, ocupând o suprafaţă expoziţională de peste 30.000 de metri pătraţi. La ediţia din acest an vor fi aduse şi cele mai multe animale, în jur de 350 de capete.

Vizitatorii târgului vor putea cumpăra seminţe, bulbi de flori, îngrăşăminte şi vor putea vedea ultimele tehnologii şi echipamente pentru irigaţii, utilaje agricole, sere şi solarii, demonstraţiile şi concursurile fiind nelipsite de la cel mai mare eveniment de agricultură.

În aceeaşi perioadă, venind în completarea tematicii târgului, la Romexpo vor mai avea loc alte manifestări expoziţionale - Indagra Food (târg internaţional pentru industria alimentară), All - Pack (expoziţie internaţională pentru ambalaje, materiale, maşini şi echipamente specifice), Expo Drink & Wine (târg de vinuri, băuturi alcoolice şi non-alcoolice), Autoteexpotehnica (expoziţie internaţională de componente auto) şi Târgul de Produse Tradiţionale, evenimente ce reunesc peste 250 de firme din ţară şi din străinătate.

Târgurile vor fi deschise de miercuri până sâmbătă, între orele 10,00 şi 18,00, iar duminică între orele 10,00 şi 16,00. Preţul unui bilet de acces este de 15 lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO