1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

News

Dacian Cioloş va fi noul premier al României - EurActiv

Dacian Cioloş, fost Comisar European pe Agricultură în executivul condus de Jose Manuel Barroso, va fi noul premier, potrivit EurActiv, care citează două surse.

05 noi, 2015 | EurActiv

Potrivit jurnaliştilor de la EurActiv, Cioloş nu doar că este bine văzut la Bruxelles, dar şi în România, unde este perceput ca fiind printre puţinele persoane publice care nu este coruptă.

Dacian Cioloş a ocupat funcţia de comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală în perioada 2010-2014. În timpul mandatului, el a coordonat reforma Politicii Agricole Comune pentru perioada 2014-2020, arată CE. Acesta a ocupat funcţia de ministru al Agriculturii în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008.

Cioloş nu a petrecut mult timp în funcţii publice în ţară. Înainte de a fi comisar în 2009, a lucrat pentru Comisia Europeană ca delegat pentru România, şi înainte de asta a avut un internship în Franţa. Soţia sa, Valerie este franţuzoiacă.

Cioloș a lucrat pentru puţin timp ca Ministru al Agriculturii, din octombrie 2007 până în decembrie 2009 în guvernul condus de Călin Popescu-Tăriceanu.

Fostul comisar este perceput de opinie publică ca fiind independent politic, chiar dacă în timpul mandalului lui Barroso era considerat ca fiind afiliat la partindul de centru dreapta Partidul Popular European (PPE) pentru că a fost propus de către preşedintele de atunci, Traian Băsescu, afiliat de asemenea la PPE.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO