1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

News

Dacii din Polonia, Ucraina şi Belarus, la o paradă a maşinilor de epocă

Aproximativ 20 de maşini de epocă, majoritatea Dacia, din Polonia, Ucraina, Belarus şi România, au defilat sâmbătă în centrul municipiului Satu Mare, proprietarii având o întâlnire internaţională a cluburilor 'Drum Bun'.

07 iun, 2014 | Agerpres

Principalul organizator, preşedintele clubului 'Drum Bun' din Satu Mare, George Negrea, a declarat că i-a cunoscut pe străinii iubitori de Dacii la un concurs din Polonia, având ideea de a-i aduce la Satu Mare.

'I-am adus la Satu Mare pe cei mai mari iubitori de România din Polonia. În Cracovia există clubul 'Drum Bun' format din câţiva polonezi iubitori de România, de maşinile româneşti, de tot ce înseamnă cultura românească, mâncarea românească. Ei toţi locuiesc pe o stradă, dacă mergi acolo ai impresia că eşti în România, în curte vezi Dacia, în case este muzică românească, tablouri cu cântăreţii şi politicienii noştri. Numai după numere îţi dai seama că eşti în Polonia', a declarat George Negrea.

El deţine o Dacia 1300 din 1976 conservată 100% cu vopsea originală. 'Este foarte greu de întreţinut, piesele se găsesc din ce în ce mai greu, este riscant să circuli. Chiar înainte de eveniment un autobuz mi-a frecat bara în parcare, noroc că maşina asta e mai tare ca autobuzul', a spus George Negrea.

Preşedintele clubului 'Drum Bun' din Polonia, Mihai Sowa, a afirmat că a îndrăgit România şi maşinile româneşti din vremea când venea cu părinţii în vacanţe în România.

'Am trei Dacii, acum trei ani am cumpărat o Dacia 1100 din România, am reparat-o în Polonia şi acum este aici. Îmi place România foarte mult şi maşinile româneşti. Când am fost copil am dorit să merg în România cu copiii mei şi ne-am gândit că vom reveni, am mers cu prietenii la mare, la munte, excursii, am învăţat limba română şi la şcoala din Cracovia', a spus Mihai Sowa, preşedintele clubului 'Drum Bun' din Polonia.

Printre maşinile expuse se numără Dacii 1100, 1300, dar şi Volga sau Mercedes 170 V din 1938.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO