Daea: Brăila va fi primul judeţ care în 2020 va avea întreaga suprafaţă de irigaţii din 1989 reabilitată

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat miercuri că Brăila va fi primul judeţ al României care în 2020 va avea sistemul de irigaţii reabilitat pe întreaga suprafaţă, care însumează 360 de mii de hectare. 
Economica.net - mie, 27 mart. 2019, 16:26
Daea: Brăila va fi primul judeţ care în 2020 va avea întreaga suprafaţă de irigaţii din 1989 reabilitată

„Avem ca obiectiv să repunem în funcţiune sistemul de irigaţii la nivelul la care a fost în anul 1989, pe întreaga suprafaţă care însumează 360 mii de hectare. Brăila va fi primul judeţ al României care în 2020 va avea întreaga suprafaţă de irigaţii reabilitată, pentru a nu mai sta sub semnul incertitudinii privind producţia agricolă. Avem un program bine stabilit, care este urmărit la agrafă. Programul de guvernare al PSD pe agricultură îl am cu mine, în geantă. Îl urmăresc minut cu minut, lucrez pentru el şi nu este nicio restanţă în acest domeniu şi nici nu va fi, în respect pentru cuvântul dat şi pentru misiunea pe care o avem”, a declarat Daea.

Ministrul Agriculturii a fost prezent în judeţul Brăila, pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare la amenajarea Terasa Brăilei, care deserveşte peste 125 mii de hectare, prin cele 150 km de canale existente aici, şi unde se reabilitează patru staţii de repompare cu construcţiile adiacente.

„Astăzi sunt aici, la Brăila, şi voi reveni de câte ori este nevoie în locurile unde se deschid şi se închid şantiere. Am venit astăzi la deschiderea acestui şantier de lucru, deoarece cu câteva zile în urmă s-a dat ordinul de executare a lucrărilor. Este o lucrare foarte importantă, care înseamnă peste 125 mii de hectare pe Terasa Brăilei, ştiindu-se că aici este un sistem bine construit de-a lungul timpului, este adevărat că în zona aceasta s-a întreţinut o parte din el”, a spus Daea.

Petre Daea a fost încântat să îl reîntâlnească pe şantierul din Brăila pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, condamnat la trei ani închisoare cu executare în dosarul „Mită la PSD” şi eliberat condiţionat în 2016, firma în care este acţionar câştigând licitaţia pentru lucrarea care se execută pe Terasa Brăilei, el fiind şi şeful de şantier.

„Am văzut aici un om pe care l-am cunoscut demult, un om foarte harnic, un om care ştie să ia şi lopata în mână şi fesul pe cap, ca să intre în şantierul de lucru, în aşa fel încât să reconstruim ceea ce ţara a avut şi tot ce a distrus de-a lungul vremii. Am încredere că va fi o lucrare de calitate, pentru că este făcută de un om pe care îl apreciez mult”, a precizat Daea.

Ministrul Agriculturii a mai amintit că în ţară sunt deschise 40 de şantiere pe sistemul de irigaţii în baza Programului Naţional de Irigaţii, proiecte pentru executarea cărora a fost alocat peste un miliard de euro din bugetul statului şi 435 milioane euro de la Uniunea Europeană prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Potrivit conducerii filialei brăilene a Agenţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), pe raza judeţului Brăila se află în derulare, în prezent, lucrări finanţate prin Programul Naţional de Irigaţii în sumă totală de 40,2 milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia rusă în Ucraina, începută cu peste doi ani în urmă, anunţă o nouă eră în Europa, o perioadă caracterizată de ostilitate, consideră premierul polonez Donald Tusk, transmite......
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază ...
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea ...