1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

News

Daea, despre subvenţii: APIA şi primarii şi-au dat mâna ca plăţile să se facă din 16 octombrie

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat, miercuri, referitor la plata în avans a subvenţiilor pentru fermieri, că pune în aplicare Programul de guvernare.

20 sep, 2017 | Agerpres

'Eu niciodată nu promit, eu fac. Aşteptaţi pe data de 16 (octombrie, n. r.) să se realizeze ceea ce s-a stabilit cu mult timp înainte, în Programul guvernare pe care l-a prezentat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi care a devenit lege, iar eu o pun în aplicare. Nu au fost probleme cu cererile de plată. După cum bine ştiţi, pe data de 15 mai toţi fermierii din România, şi vreau să le mulţumesc încă o dată pentru că a fost un efort formidabil şi pentru că ei au fost actorii principali, dar şi specialiştii de la APIA şi primarii din Ţara Românească şi-au dat mâna ca aceste plăţi operabile din data de 16 octombrie. Sunt praguri organizatorice pe care le-am trecut bine şi până la data de 1 octombrie să se proceseze toate controalele, în aşa fel încât linia dreaptă să fie continuată şi să nu avem sincope în aplicarea programului pe care l-am stabilit', a spus Daea.

La începutul lunii septembrie, ministrul Agriculturii declara, la Vaslui, că prin schiţa de rectificare a bugetului, pentru agricultură s-a alocat întreaga sumă, în aşa fel încât, începând cu data de 16 octombrie, să fie demarată plata în avans a subvenţiilor pentru fermieri, iar începând cu 1 decembrie să fie efectuate plăţile finale.

'Va fi plătită întreaga sumă în aşa fel încât fermierii să aibă banii la timp, când au nevoie să execute lucrările. În agricultură, ce nu poţi face astăzi, mâine s-ar putea să fie prea târziu sau prea costisitor, împovărător pentru fermieri', a precizat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat, miercuri, la conferinţa anuală a Organizaţiei Europene a Proprietarilor de Pământ (ELO).

Cu ocazia evenimentului de la Bucureşti, Wildlife Estates Label îşi extinde reţeaua în Europa de Est. Eticheta Wildlife Estates Label a fost dezvoltată ca un mijloc de a recunoaşte administrarea exemplară a proprietarilor de terenuri şi a administratorilor de teritorii din Europa şi de a-i face mai vizibili societăţii ca păzitori puternici ai naturii.

În prezent, reţeaua Wildlife Estates cuprinde peste 270 de proprietăţi , cu aproape 1,5 milioane de hectare care au primit eticheta, iar proiectul este în continuă creştere. Eticheta WE acreditează proprietarii de pământ ca un front-runner pentru cele mai bune practici de gestionare, conservare şi respectarea celor două Directive privind Păsările şi Habitatele, susţin reprezentanţii ELO.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO