1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Daimler achiziţionează 25% din producătorul italian de motociclete MV Agusta, tranzacţie estimată la 30 milioane de euro

Daimler a anunţat vineri achiziţionarea a 25% din acţiunile producătorului italian de motociclete MV Agusta, ca parte a unui acord de cooperare pe termen lung prin care grupul german are acces la motoarele MV Agusta, transmite Reuters.

31 oct, 2014 | Agerpres

Daimler nu a dat publicităţii valoarea tranzacţiei, estimată la 30 milioane de euro (38,6 milioane de dolari). Anunţul vine după ce în 2012 grupul italian Investindustrial a vândut producătorul italian de motociclete Ducati companiei Audi, divizie a firmei auto germane Volkswagen, pentru 860 milioane de euro.

Prin achiziţionarea unei participaţii în MV Agusta, Daimler obţine acces la o gamă de motoare performante de trei cilindri pe care le-a dezvoltat compania italiană pentru motocicletele sale de înaltă calitate. MV Agusta este deţinută de familia italiană Castiglioni.

Acordul dintre cele două companii urmează să fie supus aprobării autorităţilor de reglementare.

Recent, presa din Germania anunţa că Daimler, al treilea producător de automobile de lux din lume şi cel mai mare producător de camioane grele pe plan global, va avea posibilitatea de a-şi majora participaţia la MV Agusta în schimbul unor noi investiţii.

Daimler AG, proprietarul Mercedes, şi Volkswagen AG, compania care deţine Audi, vor să detroneze BMW din poziţia de lider mondial al vânzărilor de automobile de lux până la sfârşitul deceniului. Cei trei producători auto se aşteaptă în 2014 la al patrulea an consecutiv de vânzări record, datorită redresării cererii în Europa.

În iulie 2013, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, fiind create, astfel, circa 250 de locuri de muncă. Linia de montaj, compusă din două linii principale şi 11 linii secundare, a fost transferată din Germania şi este parţial automatizată. Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO