Dan Costescu: Lucrările pe tronsonul feroviar Sighişoara – Copşa Mică au progresat foarte mult

Lucrările de modernizare şi reabilitare a infrastructurii feroviare pe tronsonul Sighişoara - Copşa Mică au progresat foarte mult în ultimul an, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu, care a efectuat joi o vizită de lucru pe şantierele deschise pe acest segment, potrivit Agerpres.
Economica.net - joi, 07 apr. 2016, 15:41
Dan Costescu: Lucrările pe tronsonul feroviar Sighişoara - Copşa Mică au progresat foarte mult

Potrivit acestuia, s-au făcut ‘progrese foarte mari’ atât la tunelul de la Sighişoara, cât şi la cele două poduri peste Târnava Mare de la Mediaş, precum şi la gara Copşa Mică pe care le-a inspectat.

‘Revin după mai puţin de un an. S-au făcut progrese foarte mari la tunel, au progresat foarte mult. S-a recuperat din întârzierea iniţială cu care s-a plecat (…) Sunt şanse să terminăm în câteva săptămâni tunelul, iar tunelul celălalt, care e aproape străpuns să fie gata la sfârşitul lunii noiembrie, aşa a promis constructorul’, a declarat ministrul Costescu, la Copşa Mică.

El a mai spus că după finalizarea lucrărilor, pe acest tronson se va putea circula cu o viteză maximă de 160 km/h.

De asemenea, ministrul a menţionat că ritmul în care se desfăşoară lucrările îi insuflă optimism şi speranţa că în câţiva ani şi România va avea o infrastructură modernă.

‘Nu vreau să fiu acuzat de un optimism excesiv, dar am observat că lucrurile se mişcă (…) Se revine la şantiere, se întâmplă lucruri importante în România, infrastructura se dezvoltă şi în curând ne vom putea bucura şi noi de o călătorie decentă dintr-un capăt în altul al ţării, nu 11 ore de la Bucureşti la Curtici, ci şapte ore şi jumătate. Când toate tunele şi lucrările de modernizare se vor încheia’, a mai spus Costescu.

Ministrul a mai spus că se are în vedere şi modernizarea materialului rulant, respectiv locomotive şi vagoane, precum şi a staţiilor de cale ferată.

Proiectul de reabilitare a tronsonului Sighişoara (judeţul Mures) – Coşlariu (judeţul Alba) din linia de cale ferată Braşov – Simeria, componentă a Coridorului IV Pan – European şi care a beneficiat de fonduri europene, are în vedere circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, prin reabilitarea şi modernizarea a 89,5 kilometri de linie ferată.

Te-ar mai putea interesa și
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca....
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi ...
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să pună în transparenţă, imediat după ...