1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Investiţii

Dan Paul, Asociaţia Brokerilor: Unii şmecheri au încălcat pragul de deţinere de 5% la SIF-uri

Pragul de deţinere de 5% la societăţile de investiţii financiare este depăşit de unele persoane care aşteaptă să se liberalizeze pentru a-şi maximiza profitul, a declarat, marţi, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, Dan Paul

28 mar, 2017 | Agerpres

'SIF-urile nu funcţionează doar după propriul statut votat de acţionari. Funcţionează şi după nişte legi. Avem o lege care limitează deţinerea de 5%. Dacă e lege, suntem obligaţi să o respectăm. Pragurile de deţinere, dacă au fost stabilite de legiuitor, nu vreau să interpretez că au fost pentru persoanele din interiorul SIF-ului sau pentru anumite grupuri de interese. Ar fi grav să fie aşa. Dacă vrem să desfiinţăm pragul de tot, şi aşa doreşte toată lumea, asta trebuie să facă Parlamentul României, să nu avem unii mai şmecheri decât alţii care acum au încălcat acest prag de deţineri şi aşteaptă doar liberalizarea pragului pentru a-şi oficializa deţinerea sau a-şi maximiza profitul. Dacă e o lege, să o respectăm toţi. Aşa cum o respect eu, să o respecte şi alt grup', a spus Paul.

El a vorbit şi despre Fondul Suveran care poate ajuta sau împiedica piaţa de capital.

'Guvernanţii sau cine face acest fond trebuie să înţeleagă concepţia lui. Fondul de unde se hrăneşte? Înţeleg că în momentul de faţă propunerea este din dividendele de la marile companii. Fondul poate ajuta Bursa, dar poate să împiedice bursa dacă este creat greşit şi dacă va fi un nou AVAS. Dacă transferăm pachetele de acţiuni la o nouă entitate şi singura grijă a guvernanţilor va fi aceea de a-şi numi prietenii în Consiliile de Administraţie şi cine va conduce Fondul va deveni o persoană importantă, mă scuzaţi, nu avem nevoie de acest Fond', a mai arătat preşedintele Asociaţiei Brokerilor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO