Dan Şova a ajuns la Instanţa supremă pentru primul termen al dosarului Turceni – Rovinari

Senatorul Dan Şova s-a prezentat luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru primul termen al dosarului 'Turceni - Rovinari', în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA alături de alte persoane, printre care şi premierul Victor Ponta.
Economica.net - lun, 21 sept. 2015, 09:36
Dan Şova a ajuns la Instanţa supremă pentru primul termen al dosarului Turceni - Rovinari

Dan Şova este obligat să vină încă de la primele termene ale procesului, deoarece se află sub control judiciar. La început, procesul se va desfăşura în faza de cameră preliminară, în care accesul publicului nu este permis. Judecătorii vor discuta doar chestiuni de procedură, respectiv menţinerea măsurilor preventive şi a sechestrului dispuse de procurorii DNA în acest dosar.

În acest dosar au fost trimişi în judecată premierul Victor Ponta (pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor, fapte săvârşite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel”), senatorul Dan Şova (sub control judiciar, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi ”Şova şi Asociaţii”), Laurenţiu Ciurel (la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA), Dumitru Cristea (la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni), şi Octavian Laurenţiu Graure (la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni).

Şova despre Ponta: Nu văd motivul pentru care şi-ar da demisia

Senatorul Dan Şova a declarat luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că nu vede motivul pentru care premierul Victor Ponta şi-ar da demisia după ce a fost trimis în judecată în dosarul ‘Turceni – Rovinari’.

‘Nu văd motivul pentru care şi-ar da demisia. (…) Orice dezbatere care se face în legătură cu dosarul se face în sala de judecată’, a declarat Şova, prezent la primul termen al dosarului.

El a susţinut că nu este deranjat de interdicţia de a discuta cu Victor Ponta, trimis în judecată în acelaşi dosar, şi că nu are niciun fel de emoţie în legătură cu procesul, pentru că îşi va prezenta argumentele în faţa magistraţilor.

Procesul se desfăşoară în faza de cameră preliminară, şedinţa de judecată nefiind publică.

Te-ar mai putea interesa și
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce se întâmplă cu turiștii de acolo și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să pleci?
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce ...
Numărul de cazuri noi de COVID 19 depistate în Grecia a crescut abrupt în ultimele zile, iar țara în care își fac vacanța anual sute de mii de români este la un pas de scenariul roșu.......
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 ...
Cota de piață a mașinilor electrice din statele UE a crescut cu peste 100% în trimestrul II
Cota de piață a mașinilor electrice din statele UE a crescut cu peste 100% în trimestrul II
Cota de piaţă a automobilelor electrice s-a dublat în Uniunea Europeană în al doilea trimestru al acestui an, dar rămâne ...
Maia Sandu a convocat Parlamentul Republicii Moldova să se întrunească pe 26 iulie
Maia Sandu a convocat Parlamentul Republicii Moldova să se întrunească pe 26 iulie
Preşedintele Maia Sandu a semnat vineri după-amiază decretul privind convocarea noului Parlament al Republicii Moldova, ...