Dan Şova: Autostrada Sibiu-Piteşti se face

Autostrada Sibiu-Piteşti se face şi nu este în competiţie cu Autostrada Sibiu-Braşov, pentru că au surse diferite de finanţare, a declarat, marţi, Dan Coman Şova, propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor.
Economica.net - mar, 04 mart. 2014, 11:25
Dan Şova: Autostrada Sibiu-Piteşti se face

‘Vă informez încă o dată, public, şi sper cu ocazia aceasta să ajungă la urechile cât mai multor oameni: Sibiu-Piteşti se face. Nu este în concurenţă în niciun caz cu Sibiu-Braşov pentru bunul şi simplul motiv că Sibiu-Piteşti este finanţat din fonduri de coeziune şi Sibiu-Braşov este finanţat din fonduri de dezvoltare regională. Au surse de finanţare diferită, nu se află în competiţie, aşa cum în mod greşit s-a reţinut în spaţiu public’, a spus Dan Şova, la audierile de la comisiile de specialitate din Parlament.

Acesta a explicat că pe data de 3 martie s-au declanşat la Compania Naţională de Autostrăzi procedurile pentru selecţia consultantului pentru a realiza studiul de fezabilitate, procedurile urmând să dureze maximum 6 luni, cu tot cu eventuale contestaţii.

Dan Şova a adăugat că pentru Autostrada Sibiu – Piteşti există o sumă de 28 milioane de euro pusă la dispoziţie de Comisia Europeană în alocarea 2007 – 2013 şi care urmează să fie scoasă la ‘licitaţie pentru studii de fezabilitate’.

Ministrul propus pentru portofoliul de la Transporturi a declarat că iniţial s-a avut în vedere realizarea studiului de fezabilitate în trei ani, apoi a fost negociat într-o primă fază realizarea în doi ani şi acum a fost programat la 12 luni.

‘După ce se termină studiul de fezabilitate în 12 luni, urmează procedurile de aprobare a lui, se va începe licitaţia pentru atribuirea de lucrări care va dura 6 luni. Dacă punem 6 luni acum, 12 şi cu 6, în cel mai bun caz, în 24 de luni se pot începe lucrările pe Sibiu – Piteşti’, a mai spus Şova.

Dan Coman Şova a primit, marţi, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor cu 41 de voturi pentru şi 10 împotrivă.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...