1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

News

Şova: Licitaţiile de lucrări pentru zece tronsoane de autostradă vor începe în noiembrie-decembrie

Ministrul Transporturilor Dan Şova a declarat, la Alba Iulia, că speră să înceapă în noiembrie-decembrie licitaţiile de lucrări pentru cele zece tronsoane de autostradă, în lungime totală de 995 kilometri, pentru care Ministerul Transporturilor a anunţat joi că a publicat în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP) anunţurile de participare în vederea realizării studiilor de fezabilitate

02 mai, 2014 | Agerpres

Dan Şova a menţionat că termenul de depunere a ofertelor privind realizarea studiilor de fezabilitate pentru cele zece tronsoane este de 43 de zile.

'O să le judecăm mai repede de 50 de zile şi apoi vor avea patru luni de realizare. Cum se termină, le prezentăm la Comisia Europeană. Nu cred că vor fi probleme cu privire la admiterea lor şi vom începe licitaţiile de lucrări, sper eu, undeva în noiembrie - decembrie anul acesta', a declarat ministrul Transporturilor.

Şova a mai spus că în următoarele două-trei săptămâni vor fi publicate pe SEAP şi anunţurile privind realizarea studiilor de fezabilitate a restului de până la 1.795 de kilometri de autostradă.

Ministrul a declarat că îşi menţine cu toată convingerea o afirmaţie mai veche, potrivit căreia până prin 2020 România va avea peste 2.400 de kilometri de autostradă, deoarece este un program foarte simplu de urmărit, şi din punct de vedere al finanţării, şi din punct de vedere al programării.

'Cei 995 de kilometri fac parte dintr-un memorandum care a fost votat în Guvern acum o lună privind strategia de absorbţie a fondurilor europene pe fond de coeziune pentru reţea principală de autostrăzi 2007 -2013 şi 2014- 2020', a menţionat Şova.

El a spus că în total e vorba de 1.795 de kilometri, care vor fi realizaţi numai cu bani europeni, respectiv din Fondul de Coeziune rămas pe 2007-2013 (1,281 miliarde), Fondul de Coeziune 2014 - 2020 (3,5 miiliarde de euro), Fondul de Dezvoltare Regională 2014-2020 (1,6 miliarde de euro) şi 650 de milioane de euro pe facilitatea de conectare europeană, la care se adaugă contribuţia României, care poate varia între 15 şi 30%.
Ministerul Transporturilor a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, publicarea în SEAP a Anunţurilor de Participare în vederea realizării Studiilor de Fezabilitate pentru zece tronsoane de autostradă, în lungime totală de 995 kilometri, a căror valoare totală se ridică la aproape 53 de milioane de euro.

Potrivit sursei citate, cele zece tronsoane de autostradă sunt parte integrantă din Memorandumurile aprobate de către Guvern cu tema 'Strategia de absorbţie a fondurilor europene nerambursabile aferente construcţiilor de autostrăzi în România având ca sursa de finanţare Fondul de Coeziune si Fondul European de Dezvoltare Regională din cadrul POIM 2014 - 2020'.

Tronsoanele de autostradă avute în vedere sunt: Craiova-Calafat (83 km), Ploieşti-Buzău (75 km), Buzău-Focşani (67 km), Bucureşti-Alexandria (85 km), Bacău-Paşcani (95 km), Braşov-Bacău (170 km), Focşani-Bacău (120 km), Paşcani-Siret (100 km), Alexandria-Craiova (140 km) şi Bucureşti-Giurgiu (60 km).

Valoarea totală a acestor tronsoane se ridică la 52.957.035 euro, iar termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 17 iunie 2014.

Ministerul Transporturilor precizează că, în prezent, sunt în curs de finalizare şi publicare documentaţiile de licitaţie pentru revizuirea Studiilor de Fezabilitate pentru celelalte şapte tronsoane de autostradă incluse in Memorandumurile aprobate de Guvernul României, care reprezintă aproximativ 580 de kilometri.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO