Dana Sîntejudean, Director Edenred Central Europe: România a avut o mare deschidere spre digital. Suntem pe ultima sută de metri de a deveni o companie 100% digitală

România a avut o mare deschidere spre digitalizare, proces accelerat şi de pandemia de Covid-19, arată Dana Sîntejudean Regional Director Central and Eastern Europe. Compania are acum un grad de digitalizare de aproape 90%.
Lidia Neagu - Dum, 20 iun. 2021, 08:40
Dana Sîntejudean, Director Edenred Central Europe: România a avut o mare deschidere spre digital. Suntem pe ultima sută de metri de a deveni o companie 100% digitală

„În câtiva ani am reuşit să accelerăm foarte mult digitalizarea. România a avut o mare deschidere în această zonă şi, în momentul de faţă suntem aproape de 90% din volumul nostru digital. Suntem pe ultima sută de metri de a deveni o companie 100% digitală. Şi când spun o companie digitală, nu mă refer doar la o companie care are produse digitale, ci digitală în toate sensurile: cu procese automatizate, chatbot şi tot ce înseamnă digitalizare şi automatizare”, a declarat Dana Sîntejudean în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acesteia, în România încă mai există tichete pe hârtie pentru că „unele produse sunt obligatoriu prin lege a fi acordate pe hârtie. Tichetele sociale care sunt un instrument în pecial pentru ONG-uri sau pentru stat pentru diverse politici sociale. Şi mai există tichetul pentru grădiniţă, în parteneriat cu organizaţia Ovidiu Ro”.

Cu toate acestea, Edenred România îşi propune să devină o companie 100% digitalizată şi automatizată.

„Credem că hârtia va dispărea curând, cel puţin Edenred are în plan să se digitalizeze 100%. Acest lucru se va întâmpla foarte curând. La cum au evoluat lucrurile, în câtiva ani am reuşit să digitalizăm foarte accelerat operaţiunile principale, eu cred că vorbim de câteva luni până la câţiva ani, maxim”, a arătat Sîntejudean.

În România, Edenred are 1,7 milioane de utilizatori, 35.000 de companii client şi peste 65.000 de comercianţi afiliaţi.

În total, Edenred cheltuieşte anual peste 250 milioane de euro pentru în tehnologie şi inovaţie, o mare parte din acest buget fiind alocat centrului Edenred Digital Center, hub-ul internaţional pentru proiecte strategice în IT în cadrul grupului Edenred, deschis ăn urmă cu doi ani la Bucureşti.

„Ca grup investim mai multe de 250 milioane de euro în tehnologie şi inovaţie în fiecare an. Chiar şi într-un an de pandemie cum a fost 2020, bugetul a crescut cu 6%, am continuat să investim în inovaţie şi o mare parte din buget a fost alocat centrului de la Bucureşti. Vom continua să investim pentru că clienţii şi utilizatorii aşteaptă noua inovaţie din digital, aşa că vom continua să investim, a spus Dave Ubachs, Executive Vice President, Global Technology, Edenred, prezent la eveniment.

Potrivit acestuia, afacerile grupului au fost afectate de pandemie, dar „pentru că am dezvoltat soluţii care ajută în timpul pandemiei, impactul a fost atenuat apoi după ce lockdown-urile s-au încheiat modelul nostru de business ne-a ajutat şi am recuperat rapid”.

Ubachs a mai spus că următoarea fază în dezvoltarea companiei va fi renunţarea la cardul fizic, precum şi itensificarea soluţiilor de plată cu telefonul. În 2021 Edenred va dezvolta inclusiv de la București o nouă aplicație globală cu funcţionalităţi noi, precum plata cu telefonul.

„Avem şi o parte mai puţin vizibilă a business-ului şi anume facilitator de plăţi. Ajutăm companiile să îşi îmbunătăţească traficul de plăţi. De exemplu cum îşi plătesc furnizorii – o mare parte din trafic este realizat cu cecuri, 70% dintre tranzacţii şi este o mare oportunitate pentru a automatiza şi digitaliza aceste plăţi”, arătat Dave Ubachs.

Soluțiile dezvoltate de echipele Edenred Technology deservesc zeci de milioane de beneficiari Edenred din cele 46 de țări în care este prezent grupul.

Edenred este lider de piata ca platforma de servicii și plăți și este partenerul de zi cu zi al întregului ecosistem al pieței muncii, conectând peste 50 de milioane de angajați și 2 milioane de comercianți parteneri prin intermediul a peste 850.000 de clienți corporativi în 46 de țări.

Edenred oferă soluții de plată cu destinații specifice pentru alimentatie (tichete de masă), flote auto și mobilitate (carduri de combustibil, soluții multi-energy, mentenanță, taxe de drum, parcări și vouchere de transport), stimulente (vouchere și carduri cadou, platforme dedicate angajaților) și plăți corporative (carduri de plată virtuale).

În 2020, datorită activelor sale tehnologice globale, grupul a gestionat un volum de afaceri de 30 miliarde de euro, efectuat în principal prin aplicaţii mobile, platforme online şi carduri.

Te-ar mai putea interesa și
Consum record de energie electrică azi, pentru perioada de vară. Centralele pe cărbune duduie
Consum record de energie electrică azi, pentru perioada de vară. Centralele pe cărbune duduie
Vremea caniculară din România aduce un nou record al consumului instantaneu de energie electrică, iar cărbunele este a doua sursă de generare de energie electrică în aceste momente....
Năsui: Zero taxe pe salariul minim e o măsură care începe de la 1 ianuarie 2022, într-un sector privat. Poate fi HoReCa
Năsui: Zero taxe pe salariul minim e o măsură care începe de la 1 ianuarie 2022, într-un sector privat. Poate fi HoReCa
Neimpozitarea salariului minim ar putea fi o soluţie pentru păstrarea forţei de muncă în ţară, iar această măsură ...
Verchere, OMV Petrom: Vom pierde ultimul tren pentru gazele din Marea Neagră, dacă legislaţia nu va fi modificată în acest an
Verchere, OMV Petrom: Vom pierde ultimul tren pentru gazele din Marea Neagră, dacă legislaţia nu va fi modificată în ...
Dacă Legea offshore nu va fi modificată în acest an, vom pierde ultimul tren pentru gazele din Marea Neagră, a declarat, ...
Pfizer estimează că va câştiga 33,5 miliarde de dolari în acest an din vânzarea de vaccinuri anti-Covid
Pfizer estimează că va câştiga 33,5 miliarde de dolari în acest an din vânzarea de vaccinuri anti-Covid
Grupul farmaceutic american Pfizer Inc şi-a îmbunătăţit, miercuri, estimările privind vânzările de vaccinuri Covid-19 ...