Dana Sîntejudean, Director Edenred Central Europe: România a avut o mare deschidere spre digital. Suntem pe ultima sută de metri de a deveni o companie 100% digitală

România a avut o mare deschidere spre digitalizare, proces accelerat şi de pandemia de Covid-19, arată Dana Sîntejudean Regional Director Central and Eastern Europe. Compania are acum un grad de digitalizare de aproape 90%.
Lidia Neagu - Dum, 20 iun. 2021, 08:40
Dana Sîntejudean, Director Edenred Central Europe: România a avut o mare deschidere spre digital. Suntem pe ultima sută de metri de a deveni o companie 100% digitală

„În câtiva ani am reuşit să accelerăm foarte mult digitalizarea. România a avut o mare deschidere în această zonă şi, în momentul de faţă suntem aproape de 90% din volumul nostru digital. Suntem pe ultima sută de metri de a deveni o companie 100% digitală. Şi când spun o companie digitală, nu mă refer doar la o companie care are produse digitale, ci digitală în toate sensurile: cu procese automatizate, chatbot şi tot ce înseamnă digitalizare şi automatizare”, a declarat Dana Sîntejudean în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acesteia, în România încă mai există tichete pe hârtie pentru că „unele produse sunt obligatoriu prin lege a fi acordate pe hârtie. Tichetele sociale care sunt un instrument în pecial pentru ONG-uri sau pentru stat pentru diverse politici sociale. Şi mai există tichetul pentru grădiniţă, în parteneriat cu organizaţia Ovidiu Ro”.

Cu toate acestea, Edenred România îşi propune să devină o companie 100% digitalizată şi automatizată.

„Credem că hârtia va dispărea curând, cel puţin Edenred are în plan să se digitalizeze 100%. Acest lucru se va întâmpla foarte curând. La cum au evoluat lucrurile, în câtiva ani am reuşit să digitalizăm foarte accelerat operaţiunile principale, eu cred că vorbim de câteva luni până la câţiva ani, maxim”, a arătat Sîntejudean.

În România, Edenred are 1,7 milioane de utilizatori, 35.000 de companii client şi peste 65.000 de comercianţi afiliaţi.

În total, Edenred cheltuieşte anual peste 250 milioane de euro pentru în tehnologie şi inovaţie, o mare parte din acest buget fiind alocat centrului Edenred Digital Center, hub-ul internaţional pentru proiecte strategice în IT în cadrul grupului Edenred, deschis ăn urmă cu doi ani la Bucureşti.

„Ca grup investim mai multe de 250 milioane de euro în tehnologie şi inovaţie în fiecare an. Chiar şi într-un an de pandemie cum a fost 2020, bugetul a crescut cu 6%, am continuat să investim în inovaţie şi o mare parte din buget a fost alocat centrului de la Bucureşti. Vom continua să investim pentru că clienţii şi utilizatorii aşteaptă noua inovaţie din digital, aşa că vom continua să investim, a spus Dave Ubachs, Executive Vice President, Global Technology, Edenred, prezent la eveniment.

Potrivit acestuia, afacerile grupului au fost afectate de pandemie, dar „pentru că am dezvoltat soluţii care ajută în timpul pandemiei, impactul a fost atenuat apoi după ce lockdown-urile s-au încheiat modelul nostru de business ne-a ajutat şi am recuperat rapid”.

Ubachs a mai spus că următoarea fază în dezvoltarea companiei va fi renunţarea la cardul fizic, precum şi itensificarea soluţiilor de plată cu telefonul. În 2021 Edenred va dezvolta inclusiv de la București o nouă aplicație globală cu funcţionalităţi noi, precum plata cu telefonul.

„Avem şi o parte mai puţin vizibilă a business-ului şi anume facilitator de plăţi. Ajutăm companiile să îşi îmbunătăţească traficul de plăţi. De exemplu cum îşi plătesc furnizorii – o mare parte din trafic este realizat cu cecuri, 70% dintre tranzacţii şi este o mare oportunitate pentru a automatiza şi digitaliza aceste plăţi”, arătat Dave Ubachs.

Soluțiile dezvoltate de echipele Edenred Technology deservesc zeci de milioane de beneficiari Edenred din cele 46 de țări în care este prezent grupul.

Edenred este lider de piata ca platforma de servicii și plăți și este partenerul de zi cu zi al întregului ecosistem al pieței muncii, conectând peste 50 de milioane de angajați și 2 milioane de comercianți parteneri prin intermediul a peste 850.000 de clienți corporativi în 46 de țări.

Edenred oferă soluții de plată cu destinații specifice pentru alimentatie (tichete de masă), flote auto și mobilitate (carduri de combustibil, soluții multi-energy, mentenanță, taxe de drum, parcări și vouchere de transport), stimulente (vouchere și carduri cadou, platforme dedicate angajaților) și plăți corporative (carduri de plată virtuale).

În 2020, datorită activelor sale tehnologice globale, grupul a gestionat un volum de afaceri de 30 miliarde de euro, efectuat în principal prin aplicaţii mobile, platforme online şi carduri.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...