1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Dancă: PNL şi-a asumat limitarea depăşirii ţintei de deficit. Facem curat după guvernarea anterioară

Guvernul PNL şi-a asumat limitarea depăşirii ţintei de deficit bugetar, iar în prezent face "curat" după guvernarea anterioară şi "repară stricăciunile", a afirmat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, marţi, într-o conferinţă de presă, după reuniunea Consiliului Naţional Tripartit.

26 noi, 2019 | Agerpres

"Deci ne cereţi în două săptămâni să ne încadrăm într-un deficit bugetar antamat de o guvernare total iresponsabilă într-un an de zile? Acesta este rezultatul guvernului care a înţeles să guverneze aşa cum a guvernat în 2019. Noi ne-am asumat prin programul de guvernare limitarea depăşirii ţintei de deficit bugetar şi o vom face, astfel încât să readucem politica bugetară în orizontul de respectare şi de salvare a echilibrelor macroeconomice. Nu este un rezultat care poate fi imputat acestui guvern. Noi, în acest moment, facem curat după guvernarea anterioară şi reparăm stricăciunile", a declarat Dancă.

El a răspuns astfel fiind întrebat de ce Guvernul proaspăt instalat nu a reuşit să se încadreze în deficitul de 3% şi cifrele arată un deficit de 4,5%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO