1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

News

Dăncilă: 23 de milioane de lei pentru plata exproprierilor la Centura Capitalei şi la varianta ocolitoare a municipiului Bacău

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că se vor aloca fonduri suplimentare de 23 de milioane de lei pentru plata exproprierilor necesare pentru continuarea proiectului de modernizare a Centurii Capitalei şi pentru varianta ocolitoare a municipiului Bacău, scrie News.ro. De asemenea, Guvernul va aproba un mecanism de sprijin financiar nerambursabil prin care se susţin investiţiile în modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare.

30 mai, 2019 | News.ro

"În şedinţa de Guvern de astăzi vom lua măsuri care să conducă la continuarea lucrărilor la două obiective de infrastructură aşteptate de cetăţeni, mă refer la Centura Capitalei şi la varianta ocolitoare a municipiului Bacău. Vom aloca fonduri suplimentare în sumă totală de 23 de milioane de lei pentru plata către proprietari a drepturilor cuvenite pentru terenurile expropriate. Este vorba despre 5 milioane de lei pentru varianta ocolitoare a municipiului Bacău şi aproximativ 8 milioane de lei pentru proiectul de modernizare a Centurii Capitalei", a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de joi, scrie News.ro.

Premierul a spus că vor fi luate şi câteva decizii legislative pentru sprijinirea turismului.

Astfel, va fi aprobat un mecanism de sprijin financiar nerambursabil prin care se susţin investiţiile în modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare.

"Fiecare proiect va putea fi finanţat cu până la 200.000 de euro, bani din care pot fi făcute investiţii în spaţii de cazare şi de tratament, în dotarea cu aparatură medicală, dar şi în pregătirea personalului. Schema de ajutor de stat va avea un buget anual de 130 de milioane de euro şi se va derula până la sfârşitul anului viitor", a afirmat Dăncilă.

Ea a adăugat că va fi adoptată o strategie de dezvoltare a ecoturismului, pentru dezvoltarea turismului în zone protejate şi fără impact negativ asupra mediului natural.

"Astfel încurajăm crearea unor afaceri de familie sau dezvoltarea turismului ecologic şi tradiţional de către micii întreprinzători locali", a mai spus Dăncilă.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO