Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu. Ce spune ministrul demis al Educaţiei

Premierul Dăncilă a comunicat pe Facebook că a decis să o demită pe Ecaterina Andrpnescu din funcţia de ministru al Educaţiei, a anunţat prim-ministrul pe Facebook.
Economica.net - vin, 02 aug. 2019, 10:36
Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu. Ce spune ministrul demis al Educaţiei

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că a demis-o, vineri, pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei, pentru declaraţiile „profund greşite” făcute recent de aceasta într-o emisiune televizată.

Prim-ministrul a precizat, într-o postare pe Facebook, că îl va propune pentru a prelua interimatul la Ministerul Educaţiei pe ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz.

Iată postarea integrală a premierului:

„Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii.”


Ecaterina Andronescu: Intenţia mea nu a fost să o acuz pe Alexandra

Ministrul demis al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri că intenţia sa în cele afirmate la o emisiune televizată nu a fost să o acuze pe Alexandra Măceşan, fata dispărută în Caracal, sau pe părinţii ei de folosirea transportului ilicit, ci de a-i feri pe elevi de răufăcători.

Ea a precizat că a aflat de demiterea sa de la televizor şi că nu a vorbit cu Viorica Dăncilă după declaraţiile din seara precedentă.

„Nu m-a căutat, din păcate. Eram aici, într-o şedinţă cu un consiliu al ministerului. Încercăm să rezolvăm nişte probleme curente pe care le aveam”, a spus Andronescu la Digi 24.

Andronescu a explicat că afirmaţia făcută joi seară la un post tv, potrivit căreia ea ar fi învăţat acasă să nu se urce în nicio maşină străină, „nu avea nicio legătură” cu situaţia Alexandrei.

„Intenţia mea era, ceea ce am şi spus de fapt, că dacă părinţii nu le spun, noi la şcoală avem obligaţia să-i ajutăm pe copii să se ferească de răufăcători. Acesta era mesajul meu. Din toamnă să generăm o campanie în şcoli să-i ferim de răufăcători pe cei pe care îi şcolim în şcolile noastre. Nu avea nicio legătură cu situaţia, decât să-i protejăm în perspectivă, pentru că faptul era împlinit. Nu asta era intenţia mea, de a o acuza cumva pe Alexandra sau pe părinţii ei. Un moment nu am gândit aşa. (…) Nu m-am oprit aici, în emisiune (…). Am continuat să spun: ‘Noi, în toamnă, va trebui să declanşăm o campanie în şcolile noastre pentru a-i învăţa pe copii să se protejeze'”, a spus Andronescu la Digi24.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei pentru declaraţiile „profund greşite” făcute recent de aceasta într-o emisiune televizată.

„Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc în nicio maşină străină”, afirma Andronescu joi seară.


Te-ar mai putea interesa și
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea pentru a opera zboruri regulate către această țară, a anunțat......
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard ...
Emiratele Arabe Unite sunt afectate pentru a treia zi de o furtună cu o intensitate record
Emiratele Arabe Unite sunt afectate pentru a treia zi de o furtună cu o intensitate record
Emiratele Arabe Unite continuă să se confrunte joi cu efectele furtunii cu intensitate record din această săptămână, ...
Cel mai mare sistem audio din România, cumpărat pentru 1 milion de euro. Unde a fost instalat-VIDEO
Cel mai mare sistem audio din România, cumpărat pentru 1 milion de euro. Unde a fost instalat-VIDEO
Berăria H a achiziționat cel mai mare sistem audio de tip install din România, susține un comunicat de presă al companiei ...