Dăncilă cere ministrului Sănătăţii demiterea directorului CNAS şi a purtătorului de cuvânt

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că i-a cerut ministrului Sănătăţii să-i demită pe directorul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), pentru defecţiunea din sistemul informatic al Casei, şi pe purtătorul de cuvânt al instituţiei, pentru declaraţiile făcute.
Economica.net - joi, 18 iul. 2019, 11:10
Dăncilă cere ministrului Sănătăţii demiterea directorului CNAS şi a purtătorului de cuvânt

UPDATE: Ministerul Sănătăţii aşteaptă din partea conducerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) un raport cu privire la sistemul informatic al cardului de sănătate, a declarat, joi, pentru AGERPRES, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, adăugând că urmează să propună Secretariatului General al Guvernului înlocuirea conducerii CNAS.

Sistemul informatic al cardului nu funcţionează de 18 zile.

 

Afirmaţia premierului Dăncilă  vine după ce purtătorul de cuvânt la CNAS, Daniel Osmanovici, a declarat, miercuri, într-un interviu la un post de radio pe tema defecţiunii sistemului informatic de la CNAS, că „oamenii mor oricum, şi cu, şi fără sistem”.

„Am văzut declaraţiile purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate, ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcţie. De aceea, solicit ministrului Sănătăţii demiterea purtătorului de cuvânt al Casei Asigurărilor de Sănătate şi a directorului Casei Asigurărilor de Sănătate (Răzvan Vulcănescu – n.r.). Nu vom accepta niciodată ca un funcţionar public care deţine o anumită funcţie să aibă astfel de cuvinte pentru cetăţeni. (…) Am avut o discuţie cu doamna ministru legat de acest aspect chiar înainte de a intra în sală”, a declarat Viorica Dăncilă, joi, după conferinţa extraordinară de alegeri a Organizaţiei Judeţene Mehedinţi a PSD.

Premierul a adăugat că vor fi analizate cauzele care au provocat o nouă defecţiune a sistemului informatic de la CNAS şi vor fi luate măsuri ca acest lucru să nu se mai repete.

Purtătorul de cuvânt de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Daniel Osmanovici, admite că a greşit când a făcut declaraţia pe tema defecţiunii sistemului informatic de la CNAS şi susţine că „se poate întâmpla să oboseşti şi să greşeşti”.

„Am greşit. Mi s-a părut atât de revoltătoare speculaţia jurnalistului că din cauza blocajului temporar al platformei online ar putea muri oameni, încât am reacţionat într-un mod total nepotrivit şi lipsit de empatie. Pentru cine are răbdarea să asculte declaraţia mea va înţelege mai bine. În ultimele 17 zile, am explicat situaţia de multe ori şi am dat zeci de interviuri. Se poate întâmpla să oboseşti şi să greşeşti. Îmi pare rău. Dincolo de asta, avem o mare responsabilitate faţă de sănătatea oamenilor şi modul greşit în care m-am exprimat şi s-a interpretat nu trebuie să afecteze informaţia că blocajul platformei online nu impactează sănătatea oamenilor. Toţi pacienţii sunt şi pot fi îngrijiţi, chiar şi cu sistemul informatic temporar offline”, scrie Osmanovici, joi, pe Facebook.

El a declarat, miercuri, într-un interviu la un post de radio pe tema defecţiunii sistemului informatic de la CNAS, că „oamenii mor oricum, şi cu, şi fără sistem”.

 

Te-ar mai putea interesa și
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, după ştirile că Israelul a atacat Iranul, intensificând îngrijorările......
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
 Atacul aerian pe care Israel l-a lansat vineri împotriva Iranului a avut scopul de a demonstra Teheranului că israelienii ...
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
Statele Unite au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, ...