Dăncilă despre proiectul de buget pe 2019: Ne dorim să îl adoptăm în Parlament până la sfârşitul sesiunii

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că, în aceste zile, au loc ultimele discuţii privind proiectul bugetului de stat pe anul 2019 şi "sunt şanse mari" să fie adoptat de Parlament până la sfârşitul sesiunii.
Economica.net - mie, 12 dec. 2018, 14:18
Dăncilă despre proiectul de buget pe 2019: Ne dorim să îl adoptăm în Parlament până la sfârşitul sesiunii

Întrebată ce şanse sunt ca bugetul pe anul viitor să fie adoptat până la sfârşitul sesiunii parlamentare, Dăncilă a spus: „Sunt discuţii, şansele sunt mari, ne dorim să îl adoptăm în Parlament până la sfârşitul sesiunii parlamentare”.

Ea şi-a exprimat speranţa ca bugetele instituţiilor din sistemul de siguranţă naţională să aibă avizul CSAT.

„Eu sper, întotdeauna am o gândire mai optimistă, şi sper că vom primi şi avizul CSAT”, a adăugat premierul.

Viorica Dăncilă a subliniat că încă se lucrează pe proiectul de buget pentru că doreşte „un proiect foarte bine conturat”.

„Încă se lucrează, avem astăzi ultimele discuţii, vedem în ce stadiu suntem. (…) Vrem să avem un proiect foarte bine conturat, în care să punem accent pe investiţii”, a susţinut premierul.

Şefa Executivului a negat că va fi depăşită ţinta de deficit. „Nu vom depăşi ţinta de deficit, aşa am spus şi aşa va fi”, a precizat Dăncilă.

Totodată, întrebată dacă se ia în calcul convocarea Legislativului în sesiune extraordinară pentru adoptarea proiectului de buget, Viorica Dăncilă a spus că acest lucru depinde de parlamentari.

„Depinde de parlamentari, de preşedinţii celor două Camere, nu sunt nici deputat, nici senator. (…) Îmi cereţi un scenariu despre ce se va întâmpla. Astăzi sunt ultimele discuţii pe buget, încercăm să avem ultimele discuţii pe buget astfel încât să îl putem băga în şedinţă de Guvern şi pe parcursul legislativ”, a adăugat Dăncilă.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că proiectul de buget pe 2019 nu va intra în şedinţa de Guvern de joi întrucât lipseşte avizul CSAT. „S-a amânat şedinţa CSAT pentru data de 19. Haideţi să parcurgem acea şedinţă din data de 19, şedinţă care are pe agendă şi punctul legat de bugetele celor şase structuri, şi după aceea vedem calendarul pe care îl putem parcurge într-un timp foarte scurt, dar cu o discuţie pe buget amănunţită. Adică nu trebuie să facem paşi rapizi fără să discutăm în Parlament un buget pentru ţară şi pentru un an foarte important”, a precizat Teodorovici, miercuri, la Parlament, întrebat dacă există posibilitatea ca proiectul bugetului de stat pe 2019 să nu fie adoptat în acest an.

Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea centralei Nehoiașu 2, parte a amenajării hidrotehnice Siriu-Surduc......
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
Debutul pe piață al modelului electric BMW i3 a fost unul dificil, însă acum marca și-a depășit clar rivalii din segmentul ...
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni ...