1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

News

Dăncilă: Fac apel la preşedinte să nominalizeze cât mai repede un premier

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut joi preşedintelui Klaus Iohanis să nominalizeze cât mai repede un nou prim-ministru, astfel încât să-şi asume guvernarea.
 
 
10 oct, 2019 | Agerpres
"Moţiunea a trecut, toate partidele s-au unit pentru a trece această moţiune, au fost şi colegi care au trădat. Nu este o problemă, plecăm cu datoria împlinită. (...) Le doresc celorlalţi să vină în plen, cât mai repede, cu o nouă formulă guvernamentală şi cu un guvern. Fac un apel la preşedintele Iohannis să nominalizeze cât mai repede un premier. astfel încât să-şi asume guvernarea", a declarat Dăncilă la Parlament, după ce moţiunea de cenzură a fost adoptată cu 238 de voturi. 
 
Întrebată dacă-şi dă demisia din funcţia de premier, ea a explicat: "Prin moţiune, guvernul este demis, automat".

Fiind întrebată de ce se grăbeşte, în condiţiile în care, iniţial, a afirmat că nu va pleca de şefia Executivului, Dăncilă a repetat: "Păi nu am vrut pentru că nu era o moţiune care a trecut, nu era vorba că vreau să plec, totuşi sunt un om responsabil".

"În momentul în care pleci, pleci în urma unei moţiuni. Acum ne dorim să plecăm, să lăsăm un nou guvern, un nou program de guvernare care să guverneze ţara şi să ia măsuri.Vom intra în turul al doilea, mergem cu candidatura la prezidenţiale înainte, sâmbătă vom avea lansarea candidatului. Dacă ne amintim, în 2016 PSD a venit din opoziţie şi a a avut un scor foarte mare. Eu sunt convinsă că oamenii vor face comparaţie între ceea ce a făcut guvernul PSD şi ce vor face cei care astăzi au dorit să vină la guvernare", a declarat Dăncilă. 
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO