1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 24 º

News

Dăncilă, în plenul reunit: Calea pe care trebuie să mergem este să creştem salariile. În 2020, salariul minim net pe economie va depăşi 300 euro

Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, a spus în plenul reunit, unde urmează votul de învestire a cabinetului său, că majorarea salariilor este calea pe care trebuie să meargă, susţinând că în 2020 salariul minim net pe economie va depăşi 300 de euro, potrivit News.ro.

29 ian, 2018 | Agerpres

"Vreau că românii să aibă salarii cât mai apropiate de cele din Uniunea Europeană. Majorările salariale de anul trecut au redus cu 70% numărul medicilor care îşi depun dosare pentru plecarea din ţară. Această e calea pe care trebuie să mergem, să creştem salariile. În 2020, salariul minim net pe economie va depăşi 300 de euro", a susţinut Dăncilă, potrivit News.ro.

Ea a spus că trebuie continută, de asemenea, majorarea punctului de pensie, iar inechităţile trebuie eliminate printr-o nouă lege a pensiilor.

În discursul său, Dăncilă s-a referit şi la reformarea administraţiei: "Suntem o ţară cu una dintre cele mai bune infrastructuri de IT din lume. Vreau că cele mai multe tranzacţii şi depuneri de documente să se facă prin mijloace online. Am în vedere reducerea birocraţiei prin simplificarea sistemului fiscal, reducerea sau comasarea numărului de taxe plătite. Am în vedere maxim 50 de taxe cu aplicare generală şi cât mai curând posibil".

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO