1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Dăncilă: În realitate, datoria publică a scăzut de la 37,3% din PIB la 34,9% din PIB

Datoria publică a scăzut de la 37,3% din PIB la 34,9% din PIB, a precizat, marţi, premierul Viorica Dăncilă la dezbaterea moţiunii de cenzură, intitulată "Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot".

18 iun, 2019 | Agerpres

Premierul a precizat că unul dintre neadevărurile trecute în moţiunea de cenzură este acela că "am fi crescut pe datorie".

"Dacă datoria ar fi atât de mare pe cât spuneţi dumneavoastră, s-ar vedea în deficitul bugetar, care în guvernarea noastră nu a depăşit pragul de 3% admis la nivelul Uniunii. Apoi, ar trebui să admiteţi că această datorie, pe care o tot invocaţi, reprezintă în cea mai mare parte refinanţarea unor împrumuturi proaste, pe termen scurt, pe care le-aţi făcut când eraţi la guvernare. În realitate, datoria publică a scăzut de la 37,3% din PIB la 34,9% din PIB. Suntem la mai puţin de jumătate din nivelul de îndatorare din Uniunea Europeană. Avem în prezent o datorie de 34,9% din PIB, faţă de media europeană de 80% din PIB. Avem a patra cea mai mică datorie netă din PIB la nivelul Uniunii. Asta e realitatea. Aţi trecut în moţiune că prin modificările făcute de acest Guvern au crescut facturile la energie. Total fals. Vă reamintesc că am luat măsuri pentru a le asigura românilor tarife corecte şi suportabile pentru energia electrică şi gaze naturale", a afirmat şefa Executivului în plenul Parlamentului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO