1EUR = 4.7834 RON | Bucureşti 9 º

Economie

Legea bugetului după Cex PSD: Dăncilă şi Teodorovici susţin o relocare de fonduri bugetare de la Servicii la Sănătate

Cei doi oficiali ai guvernului au repetat practic ce a spus liderul PSD, Liviu Dragnea, la o conferinţă de presă ţinută mai devreme. El s-a arătat nemulţumit că guvernul a mărit bugetele Serviciilor cu 14% faţă de anul trecut şi a detaliat că modificările proiectului de buget vor fi făcute prin amendamente depuse în parlament.

03 feb, 2019 | ECONOMICA.net

"Avem trei domenii prioritare în care vrem să facem paşi importanţi: sănătatea, educaţia şi investiţiile publice. Bugetul nostru va reflecta aceste priorităţi şi vom încerca pe cele trei domenii să aducem cât mai multe elemente pozitive", a spus Dăncilă, duminică, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Întrebată dacă este necesar un aviz al CSAT în acest caz, ea a răspuns că această hotărâre nu a fost luată. 

"Acum o să discutăm", a mai spus Dăncilă. 

La rândul său, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a arătat că duminică seară se va face analiza cu privire la relocarea de fonduri bugetare de la servicii la sănătate. 

"Diseară o să facem această analiză după discuţia din CEx, după care avem mâine dimineaţă şi cifra exactă şi varianta finală care să intre marţi în Guvern", a explicat Teodorovici. 

Premierul a mai afirmat că vor fi făcute toate eforturile astfel încât proiectul bugetului de stat să fie adoptat marţi.

Viorica Dăncilă a fost întrebată şi cu privire la solicitările primarilor. 

"Unele din afirmaţii sunt reale şi acolo unde avem observaţii reale vom reglementa, unele dintre ele sunt în spirit electoral, iar pe acelea nu avem de ce să le respectăm", a spus prim-ministrul. 

Mai devreme, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spusese celaşi lucru, detaliind că modificarea proiectului legii bugetului se va face printr-un amendament care va fi adoptat de majoritatea parlamentară. Liderul PSD s-a arătat nemulţumit că în proiectul de buget al Ministerului Finanţelor Serviciileau primit majorări de 14% faţă de anul trecut.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO