1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Daniel Chiţoiu a demisionat din Guvern. Nicolăescu îi ia locul la şefia Finanţelor

Vicepremierul liberal Daniel Chiţoiu, ministru al Finanţelor, a demisionat din Guvern. Surse liberale au declarat pentru ECONOMICA.NET faptul că acesta va fi înlocuit de Eugen Nicolaescu.

06 feb, 2014 | Economica.net

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi Daniel Chiţoiu şi-au anunţat deciziile în cadrul unei declaraţii de presă la sediul PNL. Chiţoiu şi-a motivat demisia prin dorinţa de a se dedica activitatillor de partid. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a adăugat că Daniel Chiţoiu va ocupa funcţia de secretar general în partid, pentru a se implica în campania electorală.

'Am decis să mă implic mai activ în activitatea PNL preluând interimar Secretariatul General al partidului, ţinând cont de faptul că avem două momente electorale foarte importante în acest an: alegerile europarlamentare şi alegerile prezidenţiale. Eu sunt un om de partid, sunt un om vechi în partid, am o colaborare foarte bună cu toţi colegii mei din conducerea partidului şi cu toate organizaţiile din Partidul Naţional Liberal şi de aceea am hotărât să preiau această funcţie având în vedere momentele electorale foarte importante', a spus Chiţoiu într-o conferinţă de presă.

Liderii USL au avut, joi, o întâlnire la Senat, la care au participat Victor Ponta, Gabriel Oprea, Liviu Dragnea, Crin Antonescu, Daniel Chiţoiu şi Eduard Hellvig.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu, care a decis să demisioneze din Guvern, se va ocupa de coordonarea Secretariatului General al PNL, cu titlu interimar, iar cel care deţine în prezent această funcţie, Eduard Hellvig, de campania prezidenţială.

Antonescu a susţinut că PNL se află într-un "moment de organizare şi reorganizare". "Avem tot felul de probleme de rezolvat, suntem şi rămânem o echipă în care ne distribuim şi ne redistribuim roluri. La acest moment am discutat şi împreună cu domnul viceprim-ministru şi vicepreşedinte al partidului, Daniel Chiţoiu... Domnia sa a decis să pună capăt experienţei şi activităţii din fruntea Ministerului de Finanţe şi din Guvern. A avut o activitatea pe care eu şi PNL am susţinut-o în permanenţă, o activitate pentru care îi mulţumesc, o activitate care nu a fost deloc uşoară şi odată cu încheierea inclusiv a negocierilor cu misiunea din aceste zile a FMI, domnia sa a făcut opţiunea de a pleca din Guvern, de a demisiona din Guvern", a spus Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că "în cadrul unor mutaţii mai largi, în calitate de vicepreşedinte va deţine (...) şi funcţia de secretar general interimar pentru a coordona eforturile organizatorice ale partidului în acest an".

Antonescu a mai precizat că actualul secretar general al PNL, Eduard Hellvig, se va ocupa de coordonarea campaniei prezidenţiale în mod strict.

Totodată, liderul PNL a ţinut să precizeze că dezminte "cât se poate de categoric ceea ce a fost repetat până la modul grotesc în spaţiul public referitor la faptul că în PNL ar fi tabere pro-PSD".

"S-a vorbit şi despre Daniel Chiţoiu, şi despre Radu Stroe, şi despre alţi colegi de-ai noştri ca fiind apropiaţi de PSD, apropiaţi de Victor Ponta. Nu sunt mai apropiaţi sau mai depărtaţi de aliaţii noştri de la guvernare, de prim-ministrul care conduce un Guvern comun decât suntem noi toţi (...) Toţi membrii din PNL, cei din echipa de conducere, sunt la egală distanţă, sau la egală apropriere de PSD şi de ceilalţi aliaţi din USL", a mai spus Antonescu.

Cine este Eugen Nicolăescu

La ieşirea de la această întâlnire, Chiţoiu declarat că nu crede că va fi remaniat, iar întrebat despre eventuala sa demisie, el a răspuns: "E o posibilitate, (...) mâine voi da un răspuns".

De la Senat liderii PNL au plecat la sediul partidului, unde au avut o nouă discuţie, la ultima parte a acesteia participând şi Chiţoiu.

Stire in curs de actualizare

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO