Daniel Suciu: Cazinoul din Constanţa va fi refăcut

Fostul ministru al Dezvoltării, Daniel Suciu, speră ca actualul ministru Ion Ştefan să aibă decenţa să nu se împăuneze cu munca sa şi a echipei sale în cazul Cazinoului din Constanţa, spunând că aşa se întâmplă uneori în viaţă, “laşi totul la cheie şi pleci”. Suciu a mai afirmat că simbolul Constanţei, Cazinoul, va fi refăcut, potrivit News.ro.
Economica.net - joi, 19 dec. 2019, 16:31
Daniel Suciu: Cazinoul din Constanţa va fi refăcut

Daniel Suciu a scris, joi seară, pe pagina sa de Facebook, că toate contestaţiile legate de ultima licitaţie pentru reabilitatea Cazinoului din Constanţa s-au încheiat.

“Vineri, 13 septembrie- se contestă în ultima zi licitaţia pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa. Vineri, 13 decembrie-firma pierde la Curtea de Apel Bucureşti. Azi, 19 decembrie-firma renunţă, obligată de sentinţă, şi la acţiunea de la CNSC. 2 luni pierdute doar dintr-o demonstraţie de forţă nejustificată, care se adaugă la cei 9 ani de încercări eşuate”, a afirmat Suciu.

El a precizat că tot ce a făcut pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa reprezintă cea mai mare mulţumire a activităţii sale de ministru.

“Am preluat în luna februarie, a doua zi după instalare acest obiectiv şi l-am dus la bun sfârşit, deşi a fost enorm de greu! Zeci de întâlniri cu CNI, documentaţie de licitaţie verificată şi răsverificată, pre-CTE, CTE, expertize, indicatori, şedinţă de guvern şi finanţare asigurată. Noi am făcut asta! Este cred cea mai mare mulţumire a activităţii mele de ministru şi nimeni nu-mi va putea lua asta!”, a mai transmis fostul ministru al Dezvoltării.

Suciu speră ca Ion Ştefan să nu se împăuneze cu munca sa şi a echipei sale, dar crede că această speranţă este în van.

“Aşa se întâmplă în viaţă uneori, să laşi la cheie şi să pleci. Sper doar ca Ion Ştefan, noul ministru, să aibă decenţa să nu se împăuneze cu munca mea şi a echipei mele, deşi cred că e o speranţă în van. Simbolul Constanţei va fi refăcut şi le mulţumesc celor ce au sprijinit acest demers, de la specialiştii din CNI până la Decebal Făgădău, primarul Constanţei, colaborarea cu el fiind esenţială. În măsura în care noii guvernanţi nu îşi vor asuma munca noastră, voi fi în cazinou la momentul semnării contractului de lucrări. Nu mă deranjează că o face altcineva, bine că s-a terminat! Ion Ştefan, acum să-ţi văd caracterul!”, a mai spus Daniel Suciu.

Cazinoul a trecut în urmă cu patru ani de la municipalitate la Compania Naţională de Investiţii pentru a fi restaurat, iar de atunci mai multe licitaţii organizate pentru reabilitatea monumentului au fost contestate şi anulate.

Cazinoul din Constanţa a intrat anul trecut pe lista celor mai periclitate şapte situri din Europa.

Te-ar mai putea interesa și
Kim Jong Un a declarat că obiecivul său este de a deţine cea mai puternică forţă nucleară din lume
Kim Jong Un a declarat că obiecivul său este de a deţine cea mai puternică forţă nucleară din lume
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că obiecivul ţării sale este de a deţine cea mai puternică forţă nucleară din lume, în timp ce a promovat zeci de ofiţeri militari implicaţi în......
China se revoltă. Proteste puternice în toată țara față de politica zero-Covid
China se revoltă. Proteste puternice în toată țara față de politica zero-Covid
Protestele izbucnesc în toată China, inclusiv la universităţi şi în Shanghai, unde sute de oameni au scandat "Pleacă, ...
Primele detalii despre voucherele de energie de 1.400 de lei pentru consumatorii vulnerabili
Primele detalii despre voucherele de energie de 1.400 de lei pentru consumatorii vulnerabili
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a precizat, sâmbătă seară, că voucherele pentru consumul ...
Pensiile din decembrie nu vor întârzia din cauza zilelor libere, dar în ianuarie cele plătite în numerar vor veni  cu o zi-două întârziere
Pensiile din decembrie nu vor întârzia din cauza zilelor libere, dar în ianuarie cele plătite în numerar vor veni  ...
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că Poşta Română va lucra în data de 2 decembrie, pentru a face plăţile ...